nu.nl

271 nieuwsberichten gevonden
Filemon Wesselink maakt serie over afslankmiddel Ozempic
Filemon Wesselink werkt aan een nieuw programma over het afslankmiddel Ozempic. Voor PowNed of View: De Prikpen gaat de presentator het middel zelf gebruiken.
1 dag
Aangifte tegen Russen om dood cameraman RTL in Georgië in 2008
RTL Nieuws-correspondent Jeroen Akkermans heeft bij het Team Internationale Misdrijven van het Openbaar Ministerie aangifte gedaan in verband met de dood van cameraman Stan Storimans in Georgië in 2008. De aangifte richt zich tegen zes Russische militairen.
1 dag
Vier gedupeerde Spoorloos-deelnemers stappen naar rechter vanwege mismatch
Vier gedupeerde deelnemers aan het programma Spoorloos stappen naar de rechter vanwege mismatches. Ze wilden een schadevergoeding, maar kwamen er niet uit met omroep KRO-NCRV. Dat bevestigt hun advocaat Royce de Vries na berichtgeving van
2 dagen
Viaplay blijft Formule 1-races tot en met 2029 uitzenden
De Formule 1 blijft de komende jaren bij Viaplay te zien. De Zweedse streamingdienst heeft de uitzendrechten veiliggesteld tot en met 2029, dat bevestigen bronnen aan NU.nl na berichtgeving van de Telegraaf en de NOS.
2 dagen
Max Verstappen op Time-lijst van invloedrijkste mensen ter wereld
Max Verstappen is door Time uitgeroepen tot een van de invloedrijkste mensen ter wereld. Het tijdschrift publiceert jaarlijks een top honderd van invloedrijkste mensen. Verstappen is de eerste Nederlandse sporter die in de lijst staat.
2 dagen
Palestijnse fotograaf wint World Press Photo voor beeld van Gaza
Mohammed Salem heeft de prestigieuze World Press Photo gewonnen met een foto die hij maakte in Gaza. De Palestijnse fotograaf schoot het winnende beeld voor persbureau Reuters.
2 dagen
Derk Bolt moet van KRO-NCRV na dertig jaar stoppen met Spoorloos
Het programma Spoorloos krijgt na dertig jaar een nieuwe presentator. KRO-NCRV gaat de opzet van het programma veranderen en daarin is geen ruimte meer voor Derk Bolt, heeft de omroep bekendgemaakt.
3 dagen
Burna Boy en Dua Lipa op Amerikaanse lijst meest invloedrijke mensen ter wereld
Artiesten Burna Boy, Dua Lipa en 21 Savage staan dit jaar op de lijst met invloedrijkste personen van het Amerikaanse blad TIME. Ook acteurs als Elliot Page, Dev Patel en Michael J. Fox staan op de lijst.
3 dagen
Americanfootballspeler Travis Kelce gaat eerste tv-programma presenteren
Americanfootballspeler Travis Kelce gaat een nieuwe spelshow voor Amazon Prime Video presenteren. Het gaat om het programma Are You Smarter Than a Celebrity?, melden diverse Amerikaanse media.
3 dagen

Kees van der Spek pakt oplichter aan die Rob Geus' foto gebruikt
Kees van der Spek heeft een Britse oplichter aangepakt die een 76-jarige Zwitserse vrouw 70.000 euro afhandig had gemaakt. Dat liet de misdaadverslaggever dinsdag zien in het RTL5-programma Oplichters Aangepakt.
4 dagen
Familie Meiland zet pension in Noordwijk weer te koop
De familie Meiland heeft pension Code Rosé in Noordwijk te koop gezet. Martien Meiland heeft op Instagram een advertentie geplaatst die doorverwijst naar een makelaar.
4 dagen
TU Delft biedt excuses aan voor censuur universiteitsblad
Collegevoorzitter Tim van der Hagen biedt zijn excuses aan voor het censureren van Delta, het blad van de TU Delft. Het universiteitsbestuur dreigde maandag met juridische stappen vanwege een kritisch artikel. Delta besloot daarop het stuk offline te halen.
4 dagen
Wendelmoet Boersema en Karel Smouter worden nieuwe hoofdredacteuren Trouw
Wendelmoet Boersema en Karel Smouter worden de nieuwe hoofdredacteuren van Trouw. Het is de eerste keer dat de krant een vrouwelijke hoofdredacteur krijgt.
4 dagen
Gijs Staverman stopt met NPO Radio 2-programma en vertrekt bij KRO-NCRV
Gijs Staverman is per 1 juni niet meer te horen op NPO Radio 2. Ook vertrekt de presentator bij KRO-NCRV, bevestigt een woordvoerder van de omroep na berichtgeving van de Gelderlander.
4 dagen
Ewout Genemans maakt programma over afkickkliniek in Zuid-Afrika
Ewout Genemans reist voor een nieuwe serie af naar Zuid-Afrika. In Ewout In De Verslavingskliniek gaat de televisiemaker naar een afkickkliniek in het land, maakt hij via Instagram bekend.
4 dagen
Saïda Maggé presenteert dit jaar de koningsdaguitzending van de NOS
De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door nieuwspresentator Saïda Maggé. Dat meldt de publieke omroep.
1 week
NPO volgens PVV 'nutteloos ding', NSC wil juist 'knokken' tegen bezuinigingen
De formerende partijen zien de toekomst van de publieke omroep allemaal anders voor zich. Hoewel VVD en NSC verschillend denken over bezuinigingen, staan de partijen wel tegenover de PVV die de NPO "het liefst wil opdoeken".
1 week
Staatssecretaris op zoek naar alternatieven voor ledenvereiste publieke omroep
Demissionair staatssecretaris Fleur Gräper (Media) gaat op zoek naar alternatieven voor het ledenvereiste dat elke vijf jaar wordt gesteld aan publieke omroepen om te mogen blijven uitzenden. Ze belooft met opties te komen waar een toekomstig kabinet op kan voortborduren.
1 week

Talpa fluit Derksen niet terug: 'Dit is de kracht én kwetsbaarheid van formule VI'
Talpa heeft voor het eerst gereageerd op de racistische opmerking van Johan Derksen in de Vandaag Inside-uitzending van dinsdag. Volgens een woordvoerder zijn de uitlatingen van Derksen een gevolg van "de kracht en de kwetsbaarheid van de formule" van het programma.
1 week
NU+ | Nieuwe racismerel past in reeks incidenten rond Johan Derksen
Met elke dag een miljoen kijkers is Vandaag Inside het paradepaardje van Talpa, maar daar komen veel kopzorgen bij kijken. De geschiedenis blijft zich herhalen, ondanks pogingen om de gemoederen te bedaren. Een aantal controverses rond Johan Derksen op een rij.
1 week
De Bauers zijn na twintig jaar opnieuw een kijkcijferhit
De Bauers - 20 jaar later is een kijkcijfersucces. De eerste aflevering van de realityserie rond het gezin van zanger Frans Bauer heeft vorige week 2,2 miljoen kijkers getrokken.
1 week
Derksen maakt geen excuses voor racistische opmerking: 'Zou hypocriet zijn'
Johan Derksen gaat zijn uitspraken over Kamerlid Habtamu de Hoop niet intrekken en hij gaat ook geen excuses maken. Dat zei hij woensdag in het programma Vandaag Inside.
1 week
Talpa hele dag onbereikbaar na ophef over racisme in Vandaag Inside
Talpa Network is woensdag al de hele dag onbereikbaar voor een reactie op de ophef over Vandaag Inside. Analist Johan Derksen liet zich dinsdagavond op een racistische manier uit over Kamerlid Habtamu de Hoop.
1 week
Man (48) uit Hilversum aangehouden voor bedreiging Mediapark
De politie heeft woensdagochtend een 48-jarige Hilversummer aangehouden voor een bedreiging met betrekking tot het Mediapark in Hilversum maandag. Toen was daar sprake van een "verdachte situatie" en werd er extra gesurveilleerd, waardoor er veel politie ter plaatse was.
1 week
Publieke omroepen tegen politici: 'NPO is onmisbaar voor gezonde democratie'
Twaalf publieke omroepen vragen politici met "zorgvuldige plannen" te komen voor de toekomst van de NPO. De publieke omroep is "onmisbaar voor een gezonde democratie", schrijven de omroepen woensdag in een gezamenlijk opiniestuk in het AD.
1 week
Talpa maakt tv-show van bordspel 30 Seconds, Johnny de Mol is presentator
SBS6 komt later dit jaar met een nieuw programma gebaseerd op het populaire bordspel 30 Seconds. Johnny de Mol gaat het programma presenteren, heeft Talpa dinsdag aangekondigd.
1 week
EO komt met nieuwe interactieve talkshow Dit is Nederland
De EO komt met de nieuwe interactieve talkshow Dit is Nederland. Het is het eerste programma waarbij kijkers thuis direct kunnen meepraten, meldt de omroep.
1 week

Nieuw programma Theo Maassen van primetime gehaald
Theo Maassens nieuwe docureeks Der Theo zal niet op primetime geprogrammeerd worden, meldt een woordvoerder van BNNVARA na berichtgeving van AD. In plaats van vrijdag 3 mei om 20.30 uur start de zesdelige serie zaterdag 18 mei om 22.30 uur.
1 week
Patty Brard stopt bij Shownieuws: 'Tijd voor even wat anders'
Patty Brard is voorlopig niet meer te zien in Shownieuws. De 69-jarige presentatrice vindt het tijd voor iets anders, vertelt ze aan RTL Boulevard.
1 week
Martijn Koning heeft spijt van grap over rapper Donnie: 'Dom van mij'
Martijn Koning heeft spijt van een grap die hij maakte over rapper Donnie. In een column voor het NPO Radio 2-programma Spijkers met Koppen stelde hij voor om Donnie te injecteren met verschillende ziektes. Daar staat hij niet meer achter.
1 week

Pagina's

Abonneren op nu.nl