nu.nl

463 nieuwsberichten gevonden
NOS en NPO willen dat Tarik Z. alsnog wordt vervolgd om Instagram-video
De NOS en de NPO willen dat Tarik Z. alsnog wordt vervolgd vanwege de video die hij in februari op Instagram heeft geplaatst. Het Openbaar Ministerie (OM) stelde eerder dat de betreffende video niet strafbaar is, maar de NOS en de NPO vinden dat het OM "daarmee de ernst van de feiten miskent".
3 uur
Prominente historici uiten onvrede over eind Andere Tijden in open brief
Een groep van zeventien prominente historici heeft de NPO in een open brief opgeroepen niet te stoppen met de reguliere afleveringen van Andere Tijden. In de brief stellen ze dat "historisch besef een noodzakelijke voorwaarde is voor een volwassen samenleving, die niet gedoemd wil zijn om grote en kleine fouten uit de geschiedenis te herhalen".
6 uur
Andere Tijden blijft bestaan, maar gaat vanaf 2022 'door in andere vorm'
Er komen vanaf volgend jaar geen reguliere afleveringen van Andere Tijden meer op televisie, bevestigt de omroep NTR vrijdag na berichtgeving door het AD. Het bekroonde geschiedenisprogramma gaat vanaf 1 januari verder "in een andere vorm".
12 uur
Bijna 800.000 kijkers voor make-overprogramma Maxime en Montana Meiland
Petit Chateau, het programma waarin Maxime en Montana Meiland kinderkamers een make-over geven, is donderdagavond door 783.000 mensen gezien. De show van de zussen valt daarmee net buiten de de top tien van best bekeken programma's.
12 uur
Geschiedenisprogramma Andere Tijden van de buis gehaald
Het met een Zilveren Nipkowschijf bekroonde geschiedenisprogramma Andere Tijden is vanaf volgend jaar niet meer op televisie te zijn, meldt het AD donderdag.
21 uur
Daan Boom probeert in nieuwe YouTube-serie rapper te worden
Daan Boom lanceert een documentaireserie op zijn YouTube-kanaal. In de zevendelige serie The Dean probeert de presentator, onder meer bekend van het televisieprogramma Streetlab, een beroemde rapper te worden.
21 uur
Omroep BNNVARA stopt met Op1 op vrijdagavond
BNNVARA zal na 11 juni geen presentatoren meer aanleveren voor het programma Op 1 op vrijdag. Dat bevestigt een woordvoerder van de omroep aan NU.nl.
1 dag
Aantal Videoland-abonnees blijft verder toenemen
Het aantal abonnees van videostreamingdienst Videoland, dat onder meer Mocro Maffia aanbiedt, blijft stijgen. In de eerste drie maanden van het jaar nam het aantal Videoland-abonnees toe tot ruim een miljoen. Dat betekent een stijging van 38 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.
1 dag
Ruim miljoen mensen kijken op Bevrijdingsdag naar 5 meiconcert
Het 5 meiconcert, waarmee de viering van Bevrijdingsdag werd afgesloten, heeft 1,27 miljoen kijkers getrokken op NPO1. Het was het op een na best bekeken programma van woensdag, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).
1 dag

Maxime en Montana Meiland toch voorzichtiger met klussen in andermans huis
De ideale kinderkamer: Maxime en Montana Meiland helpen in Petit Chateau ouders die het zelf even niet zo goed meer weten. Fans van de familie weten dat de twee zussen behangen, schilderen en klussen niet schuwen, maar in gesprek met NU.nl vertellen ze dat ze in de huizen van de kandidaten toch voorzichtiger zijn dan thuis.
1 dag
Britse prins William en vrouw Kate beginnen eigen YouTube-kanaal
Prins William en zijn vrouw Kate Middleton zijn een eigen YouTube-kanaal begonnen. Dat kondigen de hertog en hertogin van Cambridge woensdag aan op Twitter.
2 dagen
Programma rond Dodenherdenking op de Dam trekt 3,3 miljoen kijkers
Het programma rondom de Nationale Dodenherdenking op de Dam, uitgezonden op NPO1, is dinsdagavond door 3,3 miljoen kijkers bekeken. In totaal stemden ruim 7,3 miljoen kijkers even op de uitzending af, wat erop wijst dat het aantal rond de twee minuten stilte om 20.00 uur nog flink hoger lag dan de 3,3 miljoen.
2 dagen
NOS zendt Olympische Winterspelen in 2022 en Zomerspelen in 2024 uit
De Olympische Spelen zijn ook de komende jaren bij de NOS te zien. Discovery heeft de Nederlandse omroep een sublicentie verleend voor de televisie- en radiorechten van de Olympische Winterspelen van Peking in 2022 en de Olympische Zomerspelen van Parijs in 2024.
3 dagen
Nieuwe show Jandino Asporaat wordt uit programmering gehaald
Dino's Bezorgservice, het nieuwe programma van Jandino Asporaat, zal voorlopig geen plek meer krijgen in de programmering van de publieke omroep. Netmanager Remco van Westerloo stelt dat er momenteel te weinig mensen kijken en zoekt een betere plek in het schema voor de laatste vier afleveringen, meldt hij dinsdag aan het AD.
3 dagen
Presentator Conan O'Brien stopt eind juni met latenightshow Conan
Conan O'Brien is op 24 juni voor het laatst te zien met zijn dagelijkse latenightshow Conan, dat wordt uitgezonden op de Amerikaanse zender TBS. De presentator neemt na elf jaar afscheid.
3 dagen
Fotograaf doet aangifte van mishandeling bij kampioensfeest Ajax
Een fotograaf van persbureau Associated Press doet aangifte bij de politie omdat hij tijdens het supportersfeest na het kampioenschap van Ajax bij de Johan Cruijff ArenA werd mishandeld. De fotograaf, die anoniem wenst te blijven, kreeg een trap in zijn rug en een vol blik bier tegen de zijkant van zijn hoofd, meldt Het Parool.
3 dagen
Chateau Meiland sluit vijfde seizoen af met 1,28 miljoen kijkers
Ruim 1,28 miljoen mensen hebben maandagavond naar de voorlopig laatste aflevering van Chateau Meiland gekeken. De familie keert na de zomer terug met een zesde seizoen, werd duidelijk aan het einde van de uitzending.
3 dagen
Ilse DeLange moet stoppen met Duits dansprogramma door voetblessure
Ilse DeLange is per direct uit het Duitse televisieprogramma Let's Dance gestapt. De Nederlandse zangeres vindt verdere deelname onverantwoord, omdat ze een voetblessure heeft opgelopen.
4 dagen

Carolina Lo Galbo stopt met presenteren van de 5 Uur Show
Carolina Lo Galbo stopt na een seizoen met het presenteren van de 5 Uur Show. Volgens de presentatrice liggen haar journalistieke ambities elders, zegt ze maandag op Instagram.
4 dagen
Coronabesmetting van Kees Tol heeft geen gevolgen voor uitzending Beau
De coronabesmetting van Kees Tol, die afgelopen donderdag in Beau te gast was, heeft geen gevolgen voor de uitzending van maandag. Presentator Beau van Erven Dorens is namelijk negatief getest, laat RTL maandag desgevraagd aan NU.nl weten.
4 dagen
Chateau Meiland keert terug voor nieuw seizoen
Chateau Meiland, waarvan maandagavond de voorlopig laatste aflevering te zien is, keert terug op televisie. SBS laat weten dat het nog niet bekend is wanneer het vervolg te zien zal zijn.
4 dagen
Coronacrisis leidde volgens onderzoekers tot hevige kritiek op pers
De coronacrisis is een van de oorzaken waardoor er in Nederland een klimaat is ontstaan waarin een deel van het publiek zeer kritisch staat tegenover de pers. Dat is een van de conclusies van de jaarlijkse Persvrijheidsmonitor van Otto Volgenant en Tarlach McGonagle.
4 dagen
Kritiek op carnavalslied over Chinezen was harde leerschool voor Lex Gaarthuis
Lex Gaarthuis vond de nasleep van zijn carnavalslied Voorkomen is beter dan chinezen erg heftig. De Radio 10-dj heeft er naar eigen zeggen van geleerd, zegt hij in de podcast Dit Was De Radio.
4 dagen
Showcolade is laagst scorende Omroep MAX-programma onder vijftigplussers
Jan Slagter kan zich vinden in de kritiek op het Omroep MAX-programma Showcolade. Ook de omroepdirecteur vindt het format "te mager", zei hij maandagochtend in het NPO1-programma Spraakmakers.
4 dagen
Rob Kemps gaat in najaar op SBS kennisquiz op primetime presenteren
Het eerste programma dat Rob Kemps gaat presenteren nadat hij een contract tekende bij Talpa wordt een kennisquiz. De Snollebollekes-zanger wordt het gezicht van het nieuwe programma The Wheel, laat SBS maandag weten.
4 dagen
Nick en Simons Onmogelijke Duetten start met 1,2 miljoen kijkers
Onmogelijke Duetten, de SBS-show waarin bekende Nederlanders duetten opnemen met overleden en onbereikbare artiesten, is zondagavond van start gegaan met 1,2 miljoen kijkers. Nick Schilder en Simon Keizer presenteren het programma.
4 dagen
Albert Verlinde wees rol in The Passion af
Albert Verlinde heeft ooit de rol van Petrus in The Passion afgeslagen. De presentator durfde niet door te zetten omdat hij dan ook moest zingen, vertelde hij aan Lex Gaarthuis in het programma De 10 Van op Radio 10.
5 dagen

Samantha Steenwijk gunt mensen die haar met dood bedreigen geen gedoe
De finale van De Verraders is geweest en daarmee is er een einde gekomen aan het eerste seizoen van het nieuwe RTL-programma. Het spel had veel impact op de ruim één miljoen kijkers; door haar rol ontving Samantha Steenwijk zelfs doodsbedreigingen. Aangifte doen wil ze niet, vertelt ze aan NU.nl. De zangeres denkt dat de dreigementen nu snel stoppen en wil daarnaast haar bedreigers geen gedoe aandoen.
5 dagen
Slotaflevering eerste seizoen De Verraders trekt ruim 1,6 miljoen kijkers
Het spelprogramma De Verraders heeft zaterdag met de slotaflevering van het eerste seizoen 1.618.000 kijkers getrokken. Dat leverde de spelshow van RTL 4 de derde plek op in de lijst van best bekeken televisieprogramma's, meldt Stichting KijkOnderzoek.
5 dagen
Jeroen van der Boom maakt derde seizoen Hoge Bomen, Ronald Koeman te gast
Jeroen van der Boom werkt aan een derde reeks van zijn interviewprogramma Hoge Bomen. Aan De Telegraaf vertelt hij dat Ronald Koeman de eerste gast is van het derde seizoen.
6 dagen

Pagina's

Abonneren op nu.nl