nu.nl

376 nieuwsberichten gevonden
Laatste aflevering Klem trekt 920.000 kijkers
Het derde en laatste seizoen van Klem is op donderdagavond geëindigd met 920.000 kijkers. Dat blijkt vrijdag uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek.
41 min
Hillary Clinton maakt met dochter documentairereeks over 'dappere vrouwen'
Hillary en haar dochter Chelsea Clinton worden samen het gezicht van Gutsy Women, een documentaireserie voor Apple TV Plus. Het project is gebaseerd op het gelijknamige boek dat moeder en dochter in 2019 schreven,
12 uur
Programmering BNR Nieuwsradio aangepast, show Jörgen Raymann stopt per 2021
Jörgen Raymann stopt na vier jaar met het radioprogramma Ask Me Anything op BNR Nieuwsradio. Eind december presenteert hij zijn laatste show, maakte de zender donderdag bekend.
13 uur
Beste Zangers kom op 2 januari met musicalspecial
Het muziekprogramma Beste Zangers komt op 2 januari 2021 met een special rondom musicals. Dat maakt de AVROTROS donderdag bekend.
15 uur
Nynke de Jong vertrekt als columnist bij AD
Nynke de Jong stopt begin 2021 als columnist bij AD. De 35-jarige auteur vindt het na vier jaar tijd voor iets nieuws, zegt ze op Twitter.
16 uur
Guus Meeuwis en Emma Wortelboer in nieuw seizoen De slimste mens
Guus Meeuwis is een van de kandidaten van het komende seizoen van De slimste mens. Het zeventiende seizoen gaat op maandag 14 december van start, zo laat de KRO-NCRV donderdag weten.
16 uur
RTL komt met realityprogramma over explosievenopruimingsdienst
RTL 5 komt vanaf 5 januari met een wekelijks realityprogramma rondom de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Er moeten in totaal acht afleveringen van verschijnen, meldt de zender donderdag in een persbericht.
19 uur
Acteurs uit The Crown en The Queen's Gambit spelen in Assepoester-klucht
Acteurs Olivia Colman, Helena Bonhem-Carter en Anya Taylor-Jay vertolken de hoofdrollen in een klucht die gebaseerd is op het Assepoester-sprookje. Het stuk wordt op 24 december uitgezonden op BBC Two.
19 uur
Mark Rutte zondag te gast bij Linda de Mol in Linda's Wintermaand
Premier Mark Rutte is zondag te gast in Linda's Wintermaand om over zijn afgelopen jaar te praten, meldt Linda de Mol donderdag in De 538 Ochtendshow met Frank Dane.
23 uur

Jan Dijkgraaf vindt kort ergens werken een voordeel in de media
Jan Dijkgraaf vindt het een voordeel dat hij steeds maar kort voor opdrachtgevers in de media werkt. Daardoor kan de journalist zonder bang te zijn voor de gevolgen van ruzies zijn werk doen in de media, vertelt hij woensdag in Miss Podcast.
1 dag
Gerard Ekdom merkt nostalgie in Top 4000 ook bij zichzelf
Gerard Ekdom ziet een hunkering naar vroeger bij de inzendingen voor de Radio Top 4000 op Radio 10. De presentator van de zender ook zichzelf erop dat hij nostalgisch wordt tegen het einde van het jaar, vertelt hij donderdag in De Telegraaf.
1 dag
Paul de Leeuw: 'Mijn programma's bij RTL werkte niet'
Paul de Leeuw staat nog altijd achter zijn beslissing om zijn contract bij RTL niet te verlengen. Zijn programma's sloegen onvoldoende aan bij de kijkers van de zendergroep, erkent hij in Beau.
1 dag
KRO-NCRV hoopt in 2021 nieuw seizoen van Boer zoekt Vrouw te maken
Het is nog onzeker of er in 2021 een nieuw seizoen van Boer zoekt Vrouw komt. KRO-NCRV deelt woensdag een kandidatenoproep op hun website, maar laat desgevraagd aan NU.nl weten dat het nog niet zeker is wanneer de opnames plaatsvinden.
1 dag
Discovery komt in januari 2021 met eigen streamingdienst
Discovery, Inc. komt met een eigen wereldwijde streamingdienst. In Nederland is discovery+ vanaf begin januari beschikbaar, maakte het bedrijf woensdag bekend.
1 dag
Martin Gaus: 'Omroepen hebben niet alles uit Frank Kramer weten te halen'
Presentator Frank Kramer is afgelopen week op 73-jarige leeftijd overleden. Martin Gaus haalt in gesprek met NU.nl herinneringen aan zijn vriend op. "De omroepen hebben niet alles uit hem gehaald. Hij was zo uniek en kon zo ongelofelijk ad rem en schaamteloos reageren."
1 dag
Presentator en oud-voetballer Frank Kramer op 73-jarige leeftijd overleden
Presentator, oud-voetballer en sportcommentator Frank Kramer is op 73-jarige leeftijd overleden, meldt sportverslaggever en zijn biograaf Philip Kooke op Twitter.
1 dag
Jan Versteegh zou direct tekenen om nog tien jaar Lingo te presenteren
Jan Versteegh is nog lang niet klaar met het presenteren van Lingo. In gesprek met Veronica Magazine vertelt hij dat hij zichzelf het televisiespel nog wel tien jaar ziet presenteren.
1 dag
Presentator Kees Tol zou zelf niet meedoen aan woonprogramma
Kees Tol presenteert verschillende variaties op VT Wonen maar zou zelf niet meedoen aan een woonprogramma, vertelt hij woensdag in AD. Omdat de presentator alleen woont, hoeft hij geen strijd te leveren over de inrichting van zijn huis.
2 dagen

Kamer wil meer steun voor bedreigde journalisten
Bedreigde freelancejournalisten moeten op meer steun kunnen rekenen van hun opdrachtgevers. De Tweede Kamer steunt dinsdag een oproep van de VVD aan het kabinet, om samen met uitgeverijen en nieuwsorganisaties te onderzoeken hoe freelancers kunnen worden ondersteund als zij zich moeten beveiligen.
2 dagen
FOX Sports gaat per 1 januari verder als ESPN
FOX Sports heeft vanaf 1 januari ESPN. De nieuwe naam geldt voor alle televisiezenders, online kanalen en apps van FOX Sports en is het gevolg van een meerderheidsaandeel van The Walt Disney Company in Eredivisie Media en Marketing.
2 dagen
Vlaamse omroep VRT neemt na 42 jaar afscheid van nieuwslezeres met journaal
De Vlaamse omroep VRT heeft maandagavond afscheid genomen van nieuwslezeres Martine Tanghe, die na 42 jaar met pensioen gaat. Tanghe kreeg tot haar verrassing een eigen journaal en mocht vorige week op bezoek komen bij koning Filip van België.
3 dagen
Genee, Derksen en Van der Gijp doen voorspellingen over 2021 in VI-special
Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp gaan in een speciale uitzending van Veronica Inside voorspellingen doen over hoe 2021 eruit gaat zien. De VI Meestervoorspellers is op 2 januari te zien bij SBS6, maakte de zender maandag bekend.
3 dagen
Martien Meiland wint Loden Leeuw voor irritantste BN'er in een reclame
Martien Meiland heeft maandagavond van het televisieprogramma Radar de Loden Leeuw gekregen in de categorie irritantste bekende Nederlander in een commercial. Hij kreeg de prijs voor zijn rol in de reclame van de VriendenLoterij Bingo.
3 dagen
Jeroen van Inkel maakt Top 2000-debuut als presentator
Radio-dj Jeroen van Inkel maakt dit jaar zijn debuut als een van de presentatoren van de Top 2000, zo maakte Margriet van der Linden maandag bekend in het televisieprogramma M.
3 dagen
BBC stelt diversiteitsquotum in van 20 procent
BBC Studios heeft een diversiteitsquotum geïntroduceerd, meldt Deadline maandag. Dit betekent dat ten minste 20 procent van de medewerkers bij nieuwe BBC-shows en shows van derden moet bestaan uit mensen die voldoen aan de door de omroep gestelde eisen. Hiermee wil de Britse omroep een diversere, meer inclusieve programmering bewerkstelligen.
3 dagen
Dit jaar fors meer meldingen bedreigde journalisten: 'Meldpunt is bekender'
Dit jaar zijn er veel meer meldingen gekomen van journalisten die te maken hebben gehad met bedreigingen of agressief gedrag dan vorig jaar. In 2019 waren het 39 meldingen en 13 aangiftes, dit jaar zijn dat er respectievelijk 105 en 36. Dat zei minister Arie Slob (Media) maandag in een Kamerdebat.
3 dagen
First Dates nodigt oud-deelnemers uit voor kerstspecial
In de kerstspecial van First Dates zullen oud-deelnemers terugkeren in het BNNVARA-programma, meldt de omroep maandag in een persbericht.
3 dagen

Beau van Erven Dorens maakt tweedelige special Beau & De Daklozen
Beau van Erven Dorens gaat in een tweedelige special op zoek naar de deelnemers van de drie programma's die hij maakte over daklozen. Beau & De Daklozen brengt de deelnemers van The Amsterdam Project, Het Rotterdam Project en De Sleutel samen.
3 dagen
Top 2000 wordt dit jaar eerder afgetrapt op NPO Radio 2
De Top 2000 gaat dit jaar eerder van start. De hitlijst wordt al vanaf middernacht in de nacht van Kerstavond naar Eerste Kerstdag uitgezonden op NPO Radio 2.
3 dagen
Documentaire over zaak Nicky Verstappen trekt een kleine miljoen kijkers
De documentaire De zaak Nicky Verstappen: Achter de schermen bij het politieonderzoek van Ewout Genemans heeft zondagavond 972.000 kijkers naar RTL 4 getrokken, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.
3 dagen

Pagina's

Abonneren op nu.nl