nu.nl

284 nieuwsberichten gevonden
Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan gestolen Kensington-gitaren
In de hoop zijn gestolen gitaren terug te krijgen, doet Casper Starreveld van Kensington vanavond een oproep in Opsporing Verzocht. De kostbare instrumenten werden in februari ontvreemd uit een muziekstudio in Benschop.
1 uur
Friese oudejaarsvereniging wordt niet vervolgd voor stelen Top 2000-letters
Oudejaarsvereniging De Geitefok uit het Friese Oldeberkoop wordt niet vervolgd voor het stelen van letters van het Top 2000-logo. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) van Midden-Nederland laten weten. Het logo, dat van NPO Radio 2 is, staat bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum.
4 uur
OM verwijdert aantekening strafblad Zembla-journalist na dwaling
Zembla-journalist Ton van der Ham heeft niet langer een aantekening op zijn strafblad. Volgens het actualiteitenprogramma heeft het Openbaar Ministerie (OM) nu vastgesteld dat hij niet aangehouden had mogen worden.
5 uur
Bijna een miljoen kijkers voor speciale uitzending over Van Kooten en De Bie
Een herhaling van Van Kooten en De Bie sloegen weer toe heeft maandagavond na het overlijden van Wim de Bie een kleine miljoen kijkers bereikt. Het programma trok in totaal 982.000 kijkers.
6 uur
Originele documentaire over Kees Momma blijft bij NPO, Videoland teleurgesteld
Het beste voor Kees gaat toch niet naar Videoland toe. De streamingdienst hoopte het populaire portret op 2 april tegelijkertijd met een nieuwe documentairereeks online te zetten, maar de KRO-NCRV blijkt de rechten in handen te hebben. De twee partijen zouden eigenlijk dinsdag voor de rechter komen, maar hebben maandag een schikking getroffen.
22 uur
Staatssecretaris Uslu in gesprek met omroep na klachten over schilderprogramma
Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media gaat met de NPO en omroepen de klachten van deelnemers van schilderprogramma's van Omroep MAX bespreken. Enkele kunstenaars uitten vorigen week bij NU.nl hun ontevredenheid over hoe er met ze was omgegaan.
23 uur
NU+ | Wim de Bie: Inventief, tijdloos en onweerstaanbaar grappig
Van scherpe taalvondsten tot iconische typetjes: Wim de Bie laat een schat aan tijdloos materiaal achter. De televisiemaker, schrijver en komiek wist zijn eigen frustratie en verbazing decennialang om te vormen tot onvergetelijke momenten. Een terugblik op zijn carrière.
23 uur
Meeste slachtoffers The Voice-schandaal hoorden nooit iets van RTL en ITV
Zender RTL en producent ITV hebben nooit contact gezocht met de meeste personen die melding deden van grensoverschrijdend gedrag bij The voice of Holland. Dat meldt Sébas Diekstra, die de slachtoffers juridisch bijstaat, aan NU.nl. Hij noemt het uitblijven van dit contact "onzorgvuldig".
1 dag
Boer zoekt Vrouw verandert concept: aantal brieven speelt niet mee in selectie
Boer zoekt Vrouw krijgt in het nieuwe seizoen een iets andere opzet. Het populaire datingprogramma stelt op 9 april vijf boeren voor. Zij gaan sowieso gevolgd worden in hun zoektocht naar liefde, ongeacht hoeveel brieven ze krijgen. Daarnaast speelt de reeks zich dit keer af in Europa.
1 dag

RoddelPraat verwijdert op verzoek van de Volkskrant video over Tom Egbers
YouTube-kanaal RoddelPraat heeft maandag op verzoek van de Volkskrant een video verwijderd. In het filmpje bespraken presentatoren Jan Roos en Dennis Schouten de affaire van NOS Sport-presentator Tom Egbers.
1 dag
Aandacht voor overleden Wim de Bie in herhaling op VPRO en in De Taalstaat
De VPRO herhaalt maandagavond een speciale uitzending over Van Kooten en De Bie, als eerbetoon aan Wim de Bie. De KRO-NRCV besteedt zaterdag in het NPO Radio 1-programma De Taalstaat "ruimschoots" aandacht aan de overleden komiek.
1 dag
Reacties op overlijden Wim de Bie (83): 'Een grote man en een groot man ineen'
Komiek Wim de Bie van het iconische duo Kooten en De Bie is op 83-jarige leeftijd overleden. Op sociale media wordt er veel gereageerd op het nieuws.
1 dag
Komiek Wim de Bie (83) van iconisch duo Van Kooten en De Bie overleden
Tv-persoonlijkheid en schrijver Wim de Bie is op 83-jarige leeftijd overleden. De Haagse komiek was vooral bekend van het legendarische duo Van Kooten en De Bie. Hij kampte al jaren met ernstige gezondheidsklachten, meldt de VPRO maandag.
1 dag
Radiolandschap kan fors veranderen: kleine zenders en Talpa in het gedrang
Het radiolandschap ziet er na de zomer wellicht behoorlijk anders uit. De eisen bij de veiling van de FM-frequenties lijken vooral gunstig voor grote partijen. Kleinere zenders dreigen daarvan de dupe te worden.
1 dag
Micha Wertheim verzorgt oudejaarsconference 2023 voor BNNVARA
Micha Wertheim gaat de eindejaarsconference voor 2023 verzorgen voor BNNVARA. Dat meldt Wertheim zondagavond op Twitter. Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt.
1 dag
Johnny de Mol vindt einde van 'zijn' talkshow extra zuur
Johnny de Mol vindt het einde van 'zijn' talkshow HLF8 extra zuur door alles wat hij en de redactie hebben meegemaakt. Dat vertelde hij zondag bij Humberto Op Zondag.
1 dag
The Voice kán terugkeren, maar dan moet er nog wel veel gebeuren
Een jaar na het The Voice-schandaal vragen veel mensen zich af: kan het programma terugkeren op tv? Zeker nu enkele hoofdrolspelers worden vervolgd. Kenners en betrokkenen denken dat we de RTL-talentenjacht niet snel terugzien. Maar áls het gebeurt, ziet die er naar grote waarschijnlijkheid wel anders uit.
2 dagen
RTL en KRO-NCRV ruziën in rechtbank over Kees-documentaire
KRO-NCRV, die in 2014 de documentaire Het beste voor Kees uitzond, spant een kort geding aan tegen RTL/Videoland. Het vervolg op deze documentaire verschijnt volgende week op Videoland, net als het eerste deel. Maar volgens KRO-NCRV heeft Videoland-eigenaar niet de rechten om ook Het beste voor Kees uit te zenden.
3 dagen

Leonie ter Braak volgt Chantal Janzen op als presentator ballonnenshow
Leonie ter Braak gaat bij RTL de ballonnenshow Blow Up en het huizenprogramma Voor Hetzelfde Geld presenteren. Hiermee vervangt ze respectievelijk Chantal Janzen en Natasja Froger, die voorheen de vaste gezichten van deze shows waren. Martijn Krabbé blijft wel aan als presentator van Blow Up.
4 dagen
Kunstenbond wil dat MAX en NPO voortaan overleggen over contracten kunstenaars
De Kunstenbond wil dat Omroep MAX en de NPO gaan overleggen over contracten voor deelnemers aan programma's voor creatievelingen. Dat laat de vakorganisatie vrijdag weten. Omroep MAX stelt dat deelnemers altijd vrij zijn de contracten zelf te laten controleren.
4 dagen
Opnames Top Gear stilgelegd vanwege eerder ongeluk presentator Andrew Flintoff
De opnames van het Britse autoprogramma Top Gear zijn voorlopig stilgelegd, heeft de BBC donderdag bekendgemaakt. Het besluit is genomen omdat presentator Andrew 'Freddie' Flintoff afgelopen december gewond raakte tijdens de opnames.
4 dagen
Mediabestuurder Jacqueline Smit geeft komende maanden leiding aan NOS Sport
Jacqueline Smit neemt na het aftreden van de NOS Sport-hoofdredactie de leiding van de redactie op zich. Dat heeft de NOS donderdag bekendgemaakt. De 58-jarige Smit begint per direct en blijft in elk geval het komende half jaar bij NOS Sport.
4 dagen
Rick and Morty-bedenker Justin Roiland niet meer vervolgd voor huiselijk geweld
Justin Roiland, de medebedenker van de animatieserie Rick and Morty, wordt niet meer vervolgd voor huiselijk geweld. De Amerikaanse justitie seponeert de zaak wegens een gebrek aan bewijs, meldt Variety. Roiland, die ook als stemacteur in de serie te horen was, is opgelucht.
5 dagen
Registratie van koningin Elizabeths uitvaart is genomineerd voor een BAFTA
De uitzending van de uitvaart van koningin Elizabeth is genomineerd voor een BAFTA Television Award, de belangrijkste Britse televisieprijs. De registratie maakt kans in de categorie voor liveregistraties.
5 dagen
Bestuur meldpunt Mores treedt af na ophef over oud-voorzitter Janke Dekker
Het bestuur van Mores, het meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag in de media- en cultuursector, treedt af. Dat is besloten omdat het het bestuur "zelf onderwerp van gesprek is geworden en daardoor ook het imago van het meldpunt wordt aangetast", zo laat voorzitter Amber de Vente woensdag in een verklaring weten.
6 dagen
Siemon de Jong stopt na twintig jaar met presentatie van Taarten van Abel
Bakker Siemon de Jong stopt na twintig jaar met de presentatie van het jeugdprogramma Taarten van Abel. De Jong vindt het tijd om nieuwe dingen te gaan doen.
1 week
Jack van Gelder zegt dat hij niks gemerkt heeft van giftige werksfeer bij NOS Sport
Jack van Gelder vertelt niets te hebben meegekregen van een onveilige werksfeer binnen NOS Sport. De oud-voetbalcommentator keerde maandag na een week afwezigheid terug als tafelgast bij HLF8. Hij reageerde voor het eerst op de misstanden waar de Volkskrant anderhalve week geleden een uitgebreid onderzoek over publiceerde.
1 week

Documentaire Ed Sheeran over liefde en verlies: 'Werd heel anders dan ik dacht'
Aanvankelijk zou de documentaire over Ed Sheeran gaan over de totstandkoming van zijn nieuwe album. Maar toen werd zijn vrouw ernstig ziek en overleed zijn beste vriend. De documentaire is vanaf 3 mei te zien bij Disney+.
1 week
Jack van Gelder maandag weer terug bij HLF8: 'Zou niet weten waarom niet'
Jack van Gelder zal maandagavond weer aanschuiven als tafelheer bij talkshow HLF8. "Ik zou niet weten waarom ik er niet zou zitten", zei Van Gelder maandag tegen het ANP. Talpa was niet direct voor commentaar bereikbaar.
1 week
BBC-presentator Gary Lineker moet zondag alweer overslaan, is stem kwijt
Gary Lineker mist een dag na zijn rentree bij de BBC al een uitzending. De voormalige proefvoetballer is zijn stem kwijt. Daarom is de presentator zondag niet te zien in de uitzending rondom de kwartfinales van de FA Cup, het Engelse bekertoernooi. Hij wordt vervangen door Alex Scott.
1 week

Pagina's

Abonneren op nu.nl