nu.nl

477 nieuwsberichten gevonden
Onder anderen Eddy Keur en Özcan Akyol maken kans op Nachtwacht Award
Eddy Keur is een van de vijf kanshebbers voor de Nachtwacht Award, de prijs van vakmediaplatform Spreekbuis.nl voor het beste nachtradioprogramma. Keur is genomineerd met zijn show Eddy's Nachtwacht op NPO Radio 2. De vijf genomineerden werden zaterdag bekendgemaakt in het NPO Radio 2-programma Spijkers met Koppen.
43 min
Syrisch vluchtelingengezin verwelkomd in Italië dankzij wereldberoemde foto
Een Syrisch vluchtelingengezin is vrijdag verwelkomd in Italië dankzij een foto van hen die viraal ging. De foto, gemaakt door Turkse fotograaf Mehmet Aslan, werd vorig uitgeroepen tot foto van het jaar op de Siena International Photo Awards (SIPA). Een organisator van het festival besloot een actie te starten om het gezin naar Italië te halen voor behandelingen en een beter leven, aldus Italiaans persbureau
2 uur
Ruim 2,4 miljoen kijkers voor finale De slimste mens
De finale van het negentiende seizoen van De slimste mens heeft vrijdagavond ruim 2,4 miljoen kijkers getrokken. De kennisquiz van KRO-NCRV, die op NPO2 wordt uitgezonden, was daarmee volgens Stichting KijkOnderzoek het best bekeken programma van de dag.
6 uur
'Dickpics' en aanrakingen: dit zijn de verhalen over Jeroen Rietbergen
In totaal negentien vrouwen hebben zich nu bij de redactie van het BNNVARA-programma BOOS gemeld met verhalen over bandleider Jeroen Rietbergen. Ze vertellen over het ongepaste gedrag dat de muzikant zou hebben vertoond tijdens en na de opnames van The voice of Holland. NU.nl zet hun ervaringen op een rij.
7 uur
Jan Rot feliciteert Jacob Derwig met winst De Slimste Mens
Jan Rot heeft Jacob Derwig gefeliciteerd met de overwinning in De Slimste Mens. Derwig won vrijdagavond de finale van het negentiende seizoen. Jan Rot, die voor de tweede maal in zijn leven meedeed aan het programma, viel eerder in de finaleweek af.
8 uur
Peter van der Vorst: 'RTL wist niets van misstanden bij The Voice'
Programmadirecteur van RTL, Peter van der Vorst, noemde het vrijdagavond in de talkshow Beau "pijnlijk" dat de zender niet op de hoogte is gesteld van het grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice. Ook toen RTL specifieke navraag deed bij producent ITV of er iets was dat ze moesten weten, werd volgens Van der Vorst niets gezegd.
14 uur
Oud-deelnemers over misstanden The Voice: 'Nu blijkt dat het structureel was'
Nu de misstanden bij The voice of Holland na de uitzending van BOOS onderwerp van gesprek zijn, worden veel oud-deelnemers benaderd met de vraag of zij ook seksueel overschrijdend gedrag hebben meegemaakt. Een aantal van hen laat zich erover uit via sociale media. Voor sommigen van hen komen de beschuldigingen tegen werknemers van The Voice als een schok, anderen zien overeenkomsten met hun eigen ervaringen.
17 uur
Dit is de winnaar van het negentiende seizoen van De slimste mens
Jacob Derwig heeft vrijdagavond de finale van de negentiende reeks van De slimste mens gewonnen. De 52-jarige acteur versloeg zijn medefinalisten, schrijver Frank Heinen en journalist Martin Visser.
17 uur
Belgische zender VTM ziet toch af van uitzenden reisprogramma met Borsato
De Belgische zender VTM heeft er toch voor gekozen om de aflevering van het reisprogramma Sergio Over De Grens waarin Marco Borsato te gast is, niet uit te zenden. Eerder liet de zender nog weten het programma gewoon te laten zien ondanks de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van de zanger.
18 uur

Shows Gerard Ekdom en Stefan Stasse genomineerd voor Gouden RadioRing
Ekdom in de Morgen (Radio 10) van Gerard Ekdom en het KRO-NCRV-programma De Staat van Stasse van Stefan Stasse (NPO Radio 2) maken eind deze maand kans op de Gouden RadioRing. Daarnaast zijn de ochtendshow Mattie & Marieke (Qmusic), het AVROTROS-programma Partij voor de Vrijdag (NPO 3FM) en Somertijd (Radio 10) genomineerd.
18 uur
Jeroen Rietbergen naar buitenland vertrokken na beschuldigingen
Jeroen Rietbergen is naar het buitenland vertrokken nu hij beschuldigd wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag in zijn rol als bandleider bij The voice of Holland. Zijn advocaat Peter Plasman bevestigt vrijdag aan RTL Boulevard dat de muzikant niet meer in Nederland is.
19 uur
Oud-kandidaat The Voice gaat aangifte doen tegen regisseur wegens aanranding
Een voormalige kandidaat van The voice of Holland gaat aangifte doen tegen een itemregisseur van het programma wegens aanranding. De belangenbehartiger van de vrouw bevestigt dit vrijdag aan RTL Boulevard.
19 uur
John de Mol: 'Heb onbedoeld indruk gewekt schuld bij vrouwen te leggen'
John de Mol heeft in de aflevering van BOOS "volledig onbedoeld" de indruk gewekt dat hij "de schuld bij vrouwen" neerlegt. Dat laat de Talpa-baas vrijdag weten in een verklaring. De Mol zegt zich "rot geschrokken" te zijn door alle reacties op de uitzending over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The voice of Holland.
21 uur
Waarom BOOS ervoor koos de naam van de beschuldigde regisseur niet te noemen
In de BOOS-uitzending van donderdagmiddag werden beschuldigingen geuit aan het adres van Jeroen Rietbergen, Marco Borsato, Ali B en een regisseur, van wie de naam niet werd genoemd. BNNVARA legt uit waarom het programma deze naam niet heeft bekendgemaakt.
1 dag
Staatssecretaris wil gesprek met omroepen en De Mol
Staatssecretaris Gunay Uslu (Media) wil naar aanleiding van de BOOS-uitzending over wangedrag bij de talentenshow The voice of Holland in gesprek met omroepen en mediamagnaat John de Mol. Ze werd "misselijk" van de berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma.
1 dag
NPO-radiozenders gaan Ali B en Marco Borsato voorlopig niet meer draaien
De radiozenders van de publieke omroep gaan geen muziek meer draaien van Ali B en Marco Borsato. Het besluit volgt een dag na de uitzending van BOOS, waarin meerdere oud-kandidaten van The voice of Holland hun verhaal deelden over vermeend misbruik of seksueel overschrijdend gedrag. Een woordvoerder laat aan NU.nl weten dat het om een voorlopig besluit gaat.
1 dag
Medewerksters Talpa: 'Beste John, het ligt niet aan de vrouwen'
Talpa-medewerksters hebben een paginagrote advertentie geplaatst in het AD om John de Mol aan te spreken op zijn optreden en verklaring in het programma BOOS van BNNVARA.
1 dag
Concertreeks Adele in Las Vegas op laatste moment afgezegd
De Britse zangeres Adele heeft haar concertreeks in Las Vegas op het laatste moment via sociale media afgezegd. Vrijdag zou ze beginnen met haar shows. De voorbereidingen liepen vertraging op doordat "de helft van het team is geveld door het coronavirus". Hierdoor word het onmogelijk om de shows door te laten gaan.
1 dag

Ali B ontkent 'enige seksuele relatie' met kandidaten The Voice
Ali B ontkent dat hij 'enige seksuele relatie' met een kandidaat van The voice of Holland heeft gehad of gezocht. Hij reageert via Instagram op de uitzending van BOOS over misstanden bij de talentenjacht, waarin hij beschuldigd wordt van verkrachting en aanranding.
1 dag
Reacties betrokkenen bij The Voice op BOOS: 'Verschrikkelijk om te horen'
Meerdere voormalige coaches en oud-kandidaten van The voice of Holland hebben na de aflevering van BOOS donderdag gereageerd op de misstanden bij de talentenjacht. Zo is zangeres Maan geschokt door de verhalen van de slachtoffers en walgt Roel van Velzen ervan.
1 dag
Experts kritisch op onderzoek naar verraad Anne Frank, maar ook op rol media
Het recent gepubliceerde onderzoek naar het verraad van Anne Frank en haar familie is niet goed uitgevoerd, zeggen experts in gesprek met NU.nl. Zo is de bewijsvoering te dun en moet er meer onderzoek gedaan worden voordat een conclusie kan worden getrokken over de mogelijke verklaring. De experts zijn ook kritisch over de rol van de media (waaronder deze website), die de uitkomst van het onderzoek publiceerden zonder die voor te leggen aan historici.
1 dag
BNNVARA: BOOS-aflevering over The Voice na twee uur 5 miljoen keer bekeken
De aflevering van BOOS waarin de misstanden bij The voice of Holland worden aangekaart, is volgens BNNVARA na twee uur vijf miljoen keer bekeken. De teller onder de video op de website, die rond 19.00 uur op ruim twee miljoen staat, loopt namelijk achter, meldt de omroep.
1 dag
RTL vraagt OM onderzoek te doen naar The Voice, haalt uitzendingen offline
RTL heeft het Openbaar Ministerie (OM) gevraagd actief onderzoek te doen naar de gemelde misstanden bij The voice of Holland, meldt RTL-topman Sven Sauvé donderdag in een officiële verklaring. Ook heeft de zender alle afleveringen van de talentenjacht offline gehaald.
1 dag
Ook regisseur The Voice beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag
Ook een regisseur van The voice of Holland heeft zich volgens zo'n vijftien mensen die zich bij het programma BOOS meldden, schuldig gemaakt aan seksueel overschrijdend gedrag. De regisseur, wiens naam niet wordt genoemd, zou seksuele opmerkingen hebben gemaakt en ongewenst handtastelijk zijn geweest.
1 dag
Oud-RTL-topman Erland Galjaard niet op de hoogte van misstanden The Voice
De misstanden achter de schermen bij The voice of Holland hebben Erland Galjaard, tot 2018 programmadirecteur van RTL, nooit bereikt. Dat zegt hij in een schriftelijke verklaring die het programma BOOS van Tim Hofman donderdag openbaar heeft gemaakt.
1 dag
John de Mol wil met Talpa snel nieuw protocol maken voor melden misbruik
John de Mol wil binnen zijn bedrijf Talpa snel het protocol aanpassen om zo de grens te verlagen voor het melden van misstanden binnen zijn programma's. In het programma BOOS vertelt hij donderdag slechts één keer een melding te hebben gehad van grensoverschrijdend gedrag, terwijl uit gesprekken met slachtoffers blijkt dat dit veel vaker is gebeurd.
1 dag
Meerdere vrouwen beschuldigen Ali B van verkrachting, zeker een aangifte
Een oud-kandidate aan The voice of Holland heeft aangifte gedaan tegen Ali B wegens verkrachting. Ze vertelt in het programma BOOS dat de coach bij het programma haar uitnodigde in een studio in Almere en daar tegen haar wil seks met haar had.
1 dag

Grensoverschrijdend gedrag van Rietbergen bij The Voice duurde ruim tien jaar
Jeroen Rietbergen maakte zich meer dan tien jaar lang schuldig aan grensoverschrijdend gedrag, vertellen negentien vrouwen rondom The voice of Holland donderdag in BOOS. De bandleider, die eerder deze week vertrok bij het programma, zou dit grensoverschrijdend gedrag tot 2021 hebben vertoond.
1 dag
Politie en OM roepen slachtoffers en getuigen The Voice op zich te melden
De politie en het Openbaar Ministerie (OM) roepen donderdag zedenslachtoffers en mogelijke getuigen van seksueel overschrijdend gedrag rondom The voice of Holland op zich te melden. Ze willen vaststellen of er op de set van de talentenjacht strafbare feiten zijn gepleegd.
1 dag
Ook M.A.C Cosmetics trekt zich terug als sponsor van The Voice
Na T-Mobile, Lidl, isla pastilles en Renault heeft ook M.A.C Cosmetics zich teruggetrokken als sponsor van The voice of Holland. De voornaamste sponsoren van het programma hebben nu allemaal een streep gezet door de samenwerking.
1 dag

Pagina's

Abonneren op nu.nl