nu.nl

272 nieuwsberichten gevonden
Paul de Leeuw trekt met sinterklaasshow minder kijkers dan voorgaande jaren
Paul de Leeuw heeft maandagavond 879.000 kijkers naar NPO3 weten te trekken met Sint & De Leeuw. Daarmee eindigt de sinterklaasshow op de negende plaats in de lijst van best bekeken programma's van de dag.
1 uur
Valerio Zeno keert terug op tv en presenteert Echte Meisjes in de Jungle
Valerio Zeno is de nieuwe presentator van Echte Meisjes in de Jungle, maakte RTL maandag bekend. De presentator keert daarmee terug op tv na zijn vertrek bij BNNVARA in 2018. Ook het realityprogramma zelf maakt een comeback: het is na tien jaar afwezigheid te zien op Videoland.
16 uur
Grote rollen voor Paul Groot en Owen Schumacher in Scrooge Live
Paul Groot en Owen Schumacher, onder meer bekend als het duo achter Koefnoen, zijn beiden te zien in Scrooge Live. Dat maakte Omroep MAX maandag bekend. Ook André van Duin en Angela Groothuizen spelen op 11 december mee.
19 uur
Gordon weer in Nederland voor tv-klussen: 'Maar Dubai is nu mijn thuis'
We hebben hem een tijdje niet op tv gezien, maar vanaf donderdag is Gordon terug op SBS6 met het culinaire programma De Kookklunzen. Inmiddels woont de presentator in Dubai en reist hij voor de opnames naar Nederland. Als het aan Gordon ligt, blijft hij dat nog een lange tijd zo doen.
1 dag
Bijna vijf miljoen mensen keken thuis naar achtste finale Nederland-VS
De achtste finale tussen Nederland en de VS op het WK in Qatar is door bijna 4,8 miljoen mensen bekeken. Daarmee is de wedstrijd het best bekeken programma van de zaterdagavond, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO).
1 dag
Ron Fresen geniet ervan dat hij weer terug is op de radio
Oud-NOS-verslaggever Ron Fresen heeft zaterdag genoten van zijn comeback op de radio. Dat meldt de politiek journalist op Twitter. Fresen presenteerde zaterdag voor het eerst het radioprogramma Spuigasten op de lokale zender Den Haag FM.
2 dagen
WK-wedstrijden van vrijdag niet in top drie kijkcijferlijst
De wedstrijden die vrijdag gespeeld werden bij het WK voetbal in Qatar hebben de hoogste regionen van de top 25 van de best bekeken programma's niet gehaald, meldt Stichting KijkOnderzoek. Geen van de vier wedstrijden is in de top drie beland.
3 dagen
Omroepen praten volgende week over aanpassen journalistieke code NPO
Racismecoördinator Rabin Baldewsingh heeft de NPO vrijdag opgeroepen de eigen journalistieke code aan te passen. Hij doet die oproep naar aanleiding van het recente rapport van NPO-ombudsman Margo Smit over Ongehoord Nederland. Het College van Omroepen buigt zich volgende week over het verzoek.
3 dagen
Deze eeuw keken er niet eerder zo weinig mensen naar Oranje op een WK
Een dieptepunt in kijkcijfers: dinsdag keken er 3,8 miljoen mensen hoe het Nederlands Elftal de ploeg van Qatar versloeg. Nog niet eerder keken deze eeuw er zo weinig mensen naar de groepsduels van Oranje op een eindtoernooi als nu tijdens het Wereld Kampioenschap in Qatar.
4 dagen

Acht op tien vrouwelijke journalisten hebben ervaring met agressie of bedreiging
Acht op de tien vrouwelijke journalisten hadden in het afgelopen jaar te maken met agressie, bedreiging of intimidatie. Dat blijkt uit onderzoek van meldpunt PersVeilig. De helft zegt dat dit in de afgelopen vijf jaar (sterk) is toegenomen.
4 dagen
Vermeend slachtoffer Danny de Munk moet verhaal doen in de rechtbank
De vrouw die Danny de Munk heeft beschuldigd van verkrachting moet in het openbaar gehoord worden. De rechtbank in Amsterdam heeft een verzoek daartoe van de zanger toegewezen.
4 dagen
Eva Jinek begrijpt Van Nieuwkerk niet: 'Zelf schreeuw ik nooit'
Eva Jinek heeft totaal geen begrip voor het gedrag dat Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door heeft laten zien. De RTL 4-presentatrice, die ook al jarenlang haar eigen talkshow heeft, werd vanochtend op Qmusic gevraagd of ze enige "compassie" heeft voor haar collega-presentator.
4 dagen
Radio 2 neemt maatregelen om veilig stemmen bij Top 2000 te garanderen
Mensen die dit jaar op de Top 2000 van NPO Radio 2 willen stemmen, moeten hun stem extra bevestigen per mail. De organisatie heeft deze verificatiestap ingebouwd om eventuele manipulatie te voorkomen.
5 dagen
CNN heeft eerste ontslagen aangekondigd na bezuinigingen
Werknemers van CNN zijn woensdag ingelicht dat de nieuwszender gaat beginnen met een ontslagronde. In oktober werd bekend dat het bedrijf moet bezuinigen. Naar verwachting worden donderdag meer details over de ontslagen bekend.
5 dagen
NPO-ombudsman: Ongehoord Nederland schendt journalistieke code nog steeds
Ongehoord Nederland schendt de journalistieke code van de NPO nog steeds op diverse punten, blijkt uit het tweede rapport dat ombudsman Margo Smit heeft geschreven over de omroep van Arnold Karskens. De kritiek richt zich op onder meer de betrouwbaarheid, doordat er aantoonbaar onjuiste informatie wordt verspreid.
5 dagen
Paul de Leeuw maakt eindejaarstalkshow samen met personen met een beperking
Paul de Leeuw presenteert vanaf 19 december vijf dagen lang een talkshow die met en door personen met een beperking is gemaakt. Het programma met de naam Knoop & de Leeuw zal op NPO1 te zien zijn, maakt de NTR woensdag bekend.
5 dagen
Peter de Bie stopt als presentator van radioprogramma Nieuwsweekend
Peter de Bie stopt aan het einde van dit jaar als presentator van Nieuwsweekend bij Omroep MAX op NPO Radio 1. De Bie is op 17 december voor het laatst te horen in het programma. Dat heeft Omroep MAX woensdag bekendgemaakt.
6 dagen
Ruim 3,8 miljoen mensen zien Oranje winnen van Qatar
Het derde en laatste groepsduel van het Nederlands elftal op het WK voetbal heeft dinsdagmiddag ruim 3,8 miljoen kijkers getrokken. Dat is een stuk minder dan de eerste twee wedstrijden, die rond de 4,3 miljoen kijkers trokken, meldt Stichting KijkOnderzoek.
6 dagen

Tientallen klachten over mediawereld na aankondiging NPO-onderzoek
Mores, het meldpunt voor seksueel wangedrag in de entertainmentsector, heeft van zaterdag tot dinsdag vijftig nieuwe meldingen gehad over misstanden in de mediawereld. Dat heeft voorzitter Janke Dekker aan het ANP laten weten.
6 dagen
Herman van der Zandt vervangt Matthijs van Nieuwkerk in Top 2000 a gogo
Het jaarlijkse muziekprogramma Top 2000 a gogo gaat door, meldt de NTR dinsdagavond. Eerder werd bekend dat de van grensoverschrijdend gedrag beschuldigde Matthijs van Nieuwkerk de presentatie dit jaar niet op zich neemt. Herman van der Zandt is te zien als vervangende presentator, samen met muziekkenner Leo Blokhuis.
6 dagen
Chateau Meiland eindigt seizoen met 1,19 miljoen kijkers voor bruiloft Maxime
Het zevende seizoen van Chateau Meiland is maandagavond geëindigd met de bruiloft van Maxime Meiland en haar partner Leroy Molkenboer. Waar het seizoen startte met minder dan een miljoen kijkers, hebben de laatste twee afleveringen wél meer dan een miljoen mensen getrokken. Naar de seizoensafsluiter keken 1,19 miljoen mensen.
1 week
Drie Nederlandse tv-series winnen Europese Gouden Roos
VPRO-programma Hoofdzaken, NTR-webserie Er zijn grenzen en RTL-spelshow De Verraders hebben maandag drie Gouden Rozen gewonnen. Hoofdzaken werd bekroond in de categorie beste Europese jeugdprogramma, Er zijn grenzen was de beste in de categorie Multiplatform Series en De Verraders sleepte een Roos in de wacht in de categorie beste realityserie.
1 week
BNNVARA betuigt spijt aan oud-medewerkers De Wereld Draait Door
De directie van BNNVARA heeft in een mail excuses aangeboden aan de ruim driehonderd mensen die de afgelopen vijftien jaar aan het programma De Wereld De Door hebben gewerkt. Dat heeft een woordvoerder van de omroep bevestigd na berichtgeving van Villamedia.
1 week
Minister wil regels voor radio veranderen: Talpa verliest mogelijk frequentie
Talpa Network verliest mogelijk één van de radiofrequenties nu minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) de regels wil veranderen. Bedrijven mogen straks nog maximaal drie FM-frequenties hebben. Talpa heeft er nu vier. Helemaal zeker is het nog niet: er loopt nog een bezwaar van Talpa bij de rechter.
1 week
SBS zendt dit jaar met Kerst geen beelden uit van knapperend haardvuur
Het knapperende haardvuur keert komende Kerst niet terug op SBS6. Er worden andere specials uitgezonden tijdens de feestdagen.
1 week
Deel Kamer wil geld vrijmaken om tv toegankelijk te maken voor slechtzienden
Meerdere politieke partijen willen dat het kabinet meer geld beschikbaar stelt om NPO-programma's toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden. De komende drie jaar zou ruim 4 miljoen euro moeten worden uitgetrokken voor audiodescriptie. Films en series worden dan begeleid door gesproken beschrijvingen, zodat mensen met een visuele beperking kunnen beleven wat in beeld gebeurt.
1 week
Na drie jaar opent Top 2000 Café weer deuren voor het publiek
Voor het eerst sinds 2019 is er weer publiek welkom in het Top 2000 Café van NPO Radio 2. Luisteraars kunnen bovendien voor het eerst 24 uur per dag terecht in het café. "We gaan de deuren volop opengooien", zegt zendermanager Peter de Vries tegen het ANP.
1 week

Oud-minister Van Rijn leidt onderzoek naar misstanden bij de NPO
Oud-minister Martin van Rijn is de voorzitter van het onafhankelijke onderzoek dat wordt gedaan naar de werkcultuur bij de publieke omroep. Dat heeft de NPO maandag bekendgemaakt.
1 week
BBC-journalist opgepakt bij zeldzame protesten in China tegen coronabeleid
Tijdens een straatprotest tegen het Chinese coronabeleid in de stad Shanghai is de Britse BBC-journalist Edward Lawrence opgepakt. Volgens de Britse publieke omroep werd hij door de politie geslagen en geschopt. Na een paar uur vast te hebben gezeten, is Lawrence vrijgelaten.
1 week
Marc van der Linden in het ziekenhuis na herseninfarct
Marc van der Linden heeft maandag een herseninfarct gehad. De 53-jarige royaltydeskundige is opgenomen in het ziekenhuis, laat hij zondag via Instagram weten.
1 week

Pagina's

Abonneren op nu.nl