nu.nl

508 nieuwsberichten gevonden
Social Deal wint Loden Radioleeuw voor irritantste radioreclame
Kortingssite Social Deal heeft de Loden Radioleeuw voor het irritanste radiospotje gewonnen. De Kruidvatreclame met de stem van Hadewych Minis eindigde net als vorig jaar op de derde plek. Dit werd zaterdag bekendgemaakt in het Radio 1-programma Radio Radar.
10 uur
Vanavond op televisie: Kopspijkers keert eenmalig terug
Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor zaterdagavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.
12 uur
Auschwitz overweegt stappen na Nederlandse documentaire over abortus
Herdenkingsmuseum Auschwitz overweegt juridische stappen tegen Bert Dorenbos, de maker van de documentaire Evolutie, Auschwitz en abortus. Daarin vergelijkt Dorenbos abortus met de Holocaust. Dat meldt Omroep HUMAN zaterdag in een persbericht. Het televisieprogramma Medialogica besteedt zondag op NPO2 aandacht aan de kwestie.
19 uur
Baudet verwijt NOS 'framing' over in Amsterdam geboren Amsterdammer
De NOS mag van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet de negentienjarige in Amsterdam geboren Daniel Buter geen Amsterdammer noemen. Baudet haalt op Twitter hard uit naar de NOS en verwijt de omroep "propaganda".
19 uur
Jort Kelder maakt documentaireserie over oud geld
Jort Kelder gaat een vierdelige documentaireserie maken over adellijke families en oud geld. Dat maakt AVROTROS bekend.
1 dag
Vanavond op televisie: Vroege Vogels | Robin Hood: Men in Tights
Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vrijdagavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.
1 dag
Paul de Leeuw en Diewertje Blok scoren met Sinterklaas-shows
De Sinterklaas-shows van Paul de Leeuw en Dieuwertje Blok trokken donderdag allebei ruim een miljoen kijkers. Daarmee behoren Sint en Paul Pakken Uit en Heerlijk Avondje voor Sinterklaas tot de best bekeken programma's van pakjesavond 2019.
1 dag
Gallyon van Vessem presenteert vanaf januari 5 Uur Live op RTL
Gallyon van Vessem gaat vanaf januari het programma 5 Uur Live bij RTL presenteren. De presentatrice die onlangs gedwongen afscheid nam bij Hart van Nederland op SBS, vertelt aan RTL Boulevard dat ze samen gaat werken met Daphne Bunskoek.
2 dagen
Pakjesavond op televisie: dit is er te zien op 5 december
Naast het uitpakken van cadeautjes is er op Pakjesavond ook nog genoeg te zien op televisie. Deze uitzendingen kun je op 5 december bekijken.
2 dagen

Kaj Gorgels: 'Het begrip influencer mag wat mij betreft de prullenbak in'
Kaj Gorgels is te zien in de documentaire Ik ben influencer, waarin de levens van drie jonge influencers worden gevolgd. Zelf heeft de 29-jarige presentator gemengde gevoelens over de term. "Influencer is zo'n breed begrip, het past helemaal niet in één hokje. Die hele term mag wat mij betreft de prullenbak in", zegt hij in gesprek met NU.nl.
2 dagen
Amber Kortzorg is nieuwe presentatrice van Kassa
Amber Kortzorg gaat aan de slag als presentatrice van Kassa. Vanaf januari 2020 wordt ze het gezicht van het consumentenprogramma van BNNVARA. Dat meldt de omroep donderdag in een persbericht.
2 dagen
NOS gaat ook het EK vrouwenvoetbal van 2021 uitzenden
De NOS heeft de uitzendrechten voor het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal van 2021 bemachtigd, maakt de omroep donderdag bekend.
2 dagen
Inter en Roma veroordelen racistische kop in Italiaanse sportkrant
Internazionale en AS Roma hebben donderdag een racistische kop in Corriere dello Sport veroordeeld. Op de voorpagina van de Italiaanse sportkrant staat de tekst 'Black Friday' tussen foto's van Inter-spits Romelu Lukaku en Roma-verdediger Chris Smalling.
2 dagen
Beau van Erven Dorens hoogste nieuwe binnenkomer in DeMedia100
Beau Van Erven Dorens wordt dé sensatie van DeMedia100 2020 genoemd en geroemd om zijn 'bewonderenswaardige positiviteit'. Hij komt vanuit het niets binnen op plaats zes.
3 dagen
Maarten van der Weijden organiseert elfstedenzwemtocht voor BN'ers
De elfstedenzwemtocht keert volgend jaar terug in estafettevorm, zo heeft zwemmer Maarten van der Weijden woensdag bekendgemaakt in de uitzending van De Wereld Draait Door. Claudia de Breij en Matthijs van Nieuwkerk behoren tot de bekende Nederlanders die meezwemmen.
3 dagen
Jan Smit maakt agenda voorlopig leeg om te herstellen voor Songfestival
Jan Smit, die wegens ziekte zijn optredens heeft moeten afzeggen, houdt zijn agenda voorlopig vrij om te werken aan zijn herstel. De zanger en presentator zegt 'zichzelf een beetje te zijn voorbijgelopen in het afgelopen jaar' en wil herstellen om zich te kunnen focussen op het Songfestival, waarvan hij een van de presentatoren is.
3 dagen
Reacties op presentatieteam Songfestival: 'Mooi Songfestival-trio'
Edsilia Rombley, Jan Smit en Chantal Janzen presenteren in mei het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, zo werd woensdag bekendgemaakt. De reacties op het nieuws stromen binnen.
3 dagen
Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley presenteren Songfestival
Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley gaan het Eurovisie Songfestival presenteren. Het drietal zal op 12, 14 en 16 mei het grote podium van Ahoy betreden in Rotterdam en zal hiermee een internationaal kijkerspubliek van zo'n 180 miljoen man bereiken.
3 dagen

Bibian Mentel mag ziekenhuis verlaten na operatie aan tumor
Bibian Mentel mag woensdag het ziekenhuis weer verlaten, een week nadat ze werd geopereerd aan haar door kanker aangetaste ruggenwervel.
3 dagen
Vanavond op televisie: Alles is Liefde | The Hobbit
Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor woensdagavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.
3 dagen
Femke Halsema wil burgemeesters overtuigen van fonds regiojournalistiek
Femke Halsema wil haar collega-burgemeesters ervan overtuigen om een fonds voor lokale en regionale journalistiek op te zetten, dat meldt Villamedia.
3 dagen
Pointer: Identiteit van mensen in programma Bureau Burgwallen herleidbaar
Slachtoffers en verdachten van misdrijven zijn in het RTL-politieprogramma Bureau Burgwallen op zo'n manier in beeld gebracht, dat hun identiteit te achterhalen is, constateert Pointer woensdag na een analyse. Volgens het onderzoekscollectief geldt dit voor zeven personen in de eerste vier afleveringen.
3 dagen
Mede-initiatiefnemer Ongehoord Nederland vertrekt na kritiek op interview
Haye van der Heyden wil niet langer het gezicht zijn van de nog op te richten omroep Ongehoord Nederland. Hij vertrekt na commotie over zijn interview op Radio 1.
3 dagen
Anna Nooshin trekt minder dan 100.000 kijkers met Mooier wordt het niet
De tweede aflevering van Mooier wordt het niet heeft dinsdag 95.000 kijkers getrokken. De serie waarin Anna Nooshin de rol van schoonheid in de samenleving onderzoekt, begon vorige week met 150.000 kijkers.
3 dagen
Van der Laan & Woe presenteren alternatieve Nationale Nieuwsquiz
Niels van der Laan en Jeroen Woe presenteren op Tweede Kerstdag een alternatieve Nationale Nieuwsquiz op NPO 3. Dat vertelden zij dinsdagavond bij Pauw.
4 dagen
Verslaggever Theo Verbruggen staat voor gedwongen vertrek bij NOS
Journalist Theo Verbruggen vertrekt eind dit jaar bij NOS. Dit laat hij weten op zijn weblog.
4 dagen
Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen nieuw presentatieduo van MolTalk
Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen gaan het programma MolTalk presenteren, de nabeschouwing van het programma Wie is de Mol?. Ze krijgen het stokje overgedragen van Margriet van der Linden en Chris Zegers, meldt AVROTROS dinsdag.
4 dagen

Vanavond op televisie: Strijd om een schutting | Oorlog door een draak
Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor dinsdagavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.
4 dagen
Chris Zegers presenteert nieuwe programma Forever Young
Chris Zegers presenteert het nieuwe programma Forever Young. In de serie bezoekt de presentator tachtig- en negentigplussers die alles uit het leven halen, meldt BNNVARA dinsdag.
4 dagen
Eric van Tijn wordt muzikaal leider van Eurovisie Songfestival in Nederland
Eric van Tijn wordt de musical director van het Eurovisie Songfestival dat volgend jaar in Rotterdam wordt georganiseerd. De componist zal muzikaal leiding geven aan de speciale acts en de muziek voor de komende editie componeren.
4 dagen

Pagina's

Abonneren op nu.nl