Topvacature

Voor een grote retailer zoekt creatieven.com een senior ux designer met ruime retail-ervaring. De designer wordt bepalend in de complexe customer flows op de sites van de retailer, inclusief check-outs, keuzehulpen en categorieën. Alles in responsive design en met een lean ux. Bovendien wordt hij of zij verantwoordelijk voor de visuele branding...

uitgeven

1 uur geleden
Hoe blijf je als bedrijf overeind in deze snel veranderende wereld? Dat lukt alleen als je innoveert, een duidelijke toegevoegde waarde hebt én deze helder weet te vertalen in een boodschap die je publiek raakt. En de kans is groot dat je je publiek vindt op Facebook. Een update van het werkveld en de mogelijkheden van het altijd innoverende Facebook: over hypergericht adverteren, investeren in verdwijnende content en een varken met lippenstift.   Lees meer over: Content is en blijft king: de kracht van detail en kansen in Instagram Stories.
18 uur geleden
Afgelopen dinsdag was ik op uitnodiging van NIMA aanwezig op de eerste editie van de NIMA Marketing Day in DeFabrique in Utrecht, een nieuw event dat dankzij de toplocatie, goede sprekers en goede vibe naar meer smaakt. Ik koos ervoor mij te richten op sessies over een of meerdere aspecten van (digitale) transformatie. En goede keuze, zo bleek. Lees meer over: Digitale transformatie in marketing: 4 verhalen #NIMAMD.
22 uur geleden
Uit onderzoek van het Project Management Institute blijkt dat slechts 26 procent van alle projecten succesvol wordt afgerond. Met andere woorden: drie van de vier projecten slagen niet. De projecten worden niet tijdig opgeleverd, blijven niet binnen het vastgestelde budget of hebben niet het gewenste resultaat. Herkenbaar dachten wij, zeker in marketing en design. Veel van deze 'mislukte' projecten zijn het gevolg van slecht projectmanagement: maak jij je schuldig aan een van de zeven zonden? Lees meer over: De 7 zonden van projectmanagement in marketing en design #adv.
1 dag geleden
Een frisse nieuwe website, same day pick-up in de winkels, snellere bezorging en een brug tussen online en offline middels een loyaliteitsprogramma. Meer Hema. Allemaal wapenfeiten van Hema in de afgelopen twaalf maanden. De keten heeft een enorme inhaalslag gemaakt met zijn e-commerce activiteiten, sinds kort aangestuurd door Raph Schröder. Een nieuw platform, personalisatie en abonnementsmodellen staan op de rol. "We willen alles heel goed aanpakken, dat kenmerkt de huidige koers." Lees meer over: De nieuwe e-commercestrategie van HEMA: Meer Hema, abonnementen en een platform.
1 dag geleden
KLM heeft op 15 plaatsen in heel Nederland geslaagde scholieren verrast met gratis vliegtickets. Van de 210.000 scholieren die eindexamen hebben gedaan, hadden maar liefst 45.000 zich aangemeld voor KLM’s Geslaagde Actie. De 15 eindexamenkandidaten wonnen ieder twee KLM-vliegtickets. Lees meer over: ReclameReview: KLM’s Geslaagde Actie.
1 dag geleden
NRC is een van de weinige dagbladen in Nederland dat het aantal abonnementen ziet groeien. Dat succes komt niet uit de lucht vallen, maar blijkt het resultaat van knappe analyse van bestaande data, het vergaren van nieuwe data en die inzichten omzetten naar actie. Lees meer over: Hoe small en big data en experimenteren NRC weer tot groei bracht.
1 dag geleden
Uit het onderzoeksrapport van Verint ‘Het digitale omslagpunt’, blijkt dat klanten een stuk minder loyaal worden. Daarnaast blijkt dat consumenten waarde hechten aan gepersonaliseerde interactie en dat een-op-eencontact leidt tot een positieve houding ten opzichte van een merk. Zo vindt 64 procent het makkelijker om contact op te nemen via de meer traditionele kanalen als telefoon of winkel en verwacht deze groep mensen ook dat ze op die manier een betere service zullen krijgen. Bedrijven kunnen het zich niet permitteren om deze trends te negeren, maar komen daarbij wel in een lastige situatie terecht. Aan de ene kant kunnen we er niet omheen dat mensen gebruikmaken van steeds meer verschillende digitale kanalen. Tegelijkertijd komt uit de cijfers duidelijk naar voren dat dit leidt tot minder klantloyaliteit. Of is er toch een manier om klanten te bedienen in een digitale wereld zonder dat dit ten koste gaat van een langdurige klantrelatie? Schrijf je in voor het webinar Lees meer over: Webinar 29 juni: ‘When Digital Becomes Human’ met Steven Van Belleghem #adv.
2 dagen geleden
Binnen het speelveld van mobiele advertising is video een van de grootste groeiers. Over de periode van 2014 tot 2017 is de consumptie van video op mobiel onder het gros van de consumenten maar liefst verdrievoudigd (Dentsu Aegis CCS) en de bestedingen voor mobile video advertising groeien gestaag mee. Zo meldt IAB dat adverteerders inmiddels zo’n 42 procent van hun budget voor online video advertising op mobiel besteden.  Om deze inzet zo effectief mogelijk te maken is het belangrijk om ons te realiseren dat de spelregels voor video advertising op mobiel wezenlijk anders zijn dan die voor desktop of televisie, laat staan voor in de bioscoop. En hoe duidelijk en zelfs voor de hand liggend deze spelregels vaak zijn, ze worden helaas nog lang niet altijd nageleefd. Tijd dus om de belangrijkste nog eens op een rij te zetten. Lees meer over: De spelregels voor effectieve mobile video advertising.
2 dagen geleden
Machines worden steeds slimmer en daarmee ook steeds menselijker. Er is echter een dunne grens tussen een prettige ervaring en de uncanny valley waar we sneller overheen gaan dan we denken. Ook marketeers zien de mogelijkheden van het vermenselijken van hun technologie en hun merk. Maar hoe kun je als marketeer die uncanny valley vermijden en je merk of bedrijf écht menselijk maken? Lees meer over: AI, bots en de vraag hoe marketing menselijk blijft.
2 dagen geleden
We horen al jaren dat mobiel het internet gaat veroveren. Door een wijziging in de manier waarop Google haar zoekresultaten rangschikt, lijkt de focus op de mobiele gebruiksvriendelijkheid van websites eindelijk een vlucht te nemen. Lees meer over: Mobile first in SEO: wat nu?.

Pagina's

Abonneren op uitgeven