Topvacature

Namens een internationaal ingenieursadviesbureau zoek ik i.v.m. een zwangerschapsverlof per direct een PR en content specialist. Als specialist ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de externe communicatiestrategie. Jij zorgt ervoor dat de klanten van het bedrijf horen. Dat hun experts zichtbaar zijn en dat de juiste...

uitgeven

3 uur geleden
Marketing maakt graag gebruik van storytelling. Terecht. Maar naar mijn overtuiging is er de laatste jaren een gevaarlijke, onkritische houding ontstaan als het gaat over verhalen van merken en organisaties. Teveel bedrijven vertellen vandaag de dag een ‘brand story’ of ‘corporate story’ die losstaat van de realiteit. Ze leggen hierbij de focus op het vinden van de allesomvattende, zaligmakende story. Maar authentieke (klant)verhalen zijn veel belangrijker dan het schrijven van één afgerond, spannend merkverhaal.  Lees meer over: Verkoop geen onzinverhalen.
7 uur geleden
We worden allemaal beïnvloed. Afhankelijk van de dag, het gemoed, je financiële positie, een gesprek met de buurvrouw, de liefde, het weer en of je toevallig ergens voor open staat of niet. Al die onvoorspelbare omstandigheden spelen een rol. Nu zijn er datavorsers die geloven dat we al die factoren kunnen voorspellen en zo kunnen bepalen op welk moment je het beste beïnvloed kan worden voor het kopen van een zak chips. Wanneer Kim Kardashian roept dat het mooie dag is om iets te kopen, dan rennen we naar de winkel. Zo simpel kan het ook zijn, op zichzelf vrij onschuldig. Natuurlijk wordt Kim betaald om zoiets te roepen. Er zijn mensen die dat doorhebben en mensen die het geen bal kan schelen. En zelfs als je het wel doorhebt, verandert er toch iets.  Lees meer over: Geloof, beïnvloeding en verantwoordelijkheid: iedereen kan een goeroe zijn.
11 uur geleden
De vraag komt de laatste tijd opvallend vaak langs: of we een schrijftraining kunnen verzorgen. Maar natuurlijk. Lastig blijft het wel altijd een beetje; omdat schrijven meer een creatieve vaardigheid is dan exacte wetenschap, kun je nauwelijks garanties geven over het resultaat. Wat we wel kunnen doen, is algemene tips, handigheidjes en aandachtspunten delen die je kunnen helpen bij het schrijven van een verhaal.  Lees meer over: 101 gratis schrijftips uit een blogtraining.
1 dag geleden
De dagen dat een journalist alleen op pad ging met een opschrijfboekje zijn voorbij. Met een mobiele telefoon heeft een journalist een geavanceerd opnameapparaat en videorecorder op zak. En ook drones bieden kansen. Journalist Stijn Postema onderzocht voor nieuwejournalistiek.nl de mogelijkheden en onmogelijkheden van drones in de journalistiek .  Lees meer over: Stijn Postema (onderzoeksjournalist): “Drones worden steeds goedkoper, beter en veiliger”.
1 dag geleden
Misschien heb je nog nooit gehoord van Instapods, maar het is een nieuwe manier waarop influencers samenwerken met elkaar op Instagram. Influencers zien ook in dat ze moeten blijven groeien om hun prachtig mooie fulltimebaan als Instagrammer ook fulltime te houden. En om interessant te blijven voor adverteerders. Daarom gaan ze (nieuwe) samenwerkingsverbanden aan. Dat werkt als volgt.  Lees meer over: Instapods: hoe influencers het algoritme van Instagram om de tuin leiden.
1 dag geleden
Programmatic marketing heeft een glorieuze toekomst voor de boeg, als we de groeicijfers van de analisten mogen geloven. Maar dan heeft het wel een reputatieprobleem te tackelen, zo maken de recente bezuinigingen van Procter & Gamble bijvoorbeeld duidelijk. Lees meer over: Hoe zonnig is de toekomst van programmatic marketing?.
3 dagen geleden
Welkom bij een nieuwe editie van deze wekelijkse rubriek waarin ik je op de hoogte houd van de laatste ontwikkelingen in social media met het nieuws dat de afgelopen week opviel. Met deze week: Facebook en Instagram krijgen nieuw design, Snapchat is met nieuwe functie Crowd Surf Instagram weer één stap voor, Facebook biedt marketeers meer controle over branded content, rolt hun markplaats uit naar 17 Europese landen, biedt adverteerders meer controle over plaatsing video-advertenties en maakt korte metten met video-clickbaiting en LinkedIn introduceert actieve status in Messenger. Lees meer over: De week op social: nieuw design Facebook & Instagram en Snapchats geheime wapen.
3 dagen geleden
Welkom bij een nieuwe editie van deze wekelijkse rubriek waarin ik je op de hoogte houd van de laatste ontwikkelingen in social media met het nieuws dat de afgelopen week opviel. Met deze week: Facebook en Instagram krijgen nieuw design, Snapchat is met nieuwe functie Crowd Surf Instagram weer één stap voor, Facebook biedt marketeers meer controle over branded content, rolt hun markplaats uit naar 17 Europese landen, biedt adverteerders meer controle over plaatsing video-advertenties en maakt korte metten met video-clickbaiting en LinkedIn introduceert actieve status in Messenger. Lees meer over: De week op social: nieuw design Facebook & Instagram en Snapchats geheime wapen..
4 dagen geleden
Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week: het verhaal van Lucy, het theater van dromen en een meer van bloed Lees meer over: Viral Friday week 33/2017: het verhaal van Lucy, het theater van dromen en een meer van bloed.
4 dagen geleden
Thierry Soubestre, oprichter van het Brusselse bedrijf Social Karma (recent overgenomen door Synthesio), sprak in juni op WebTomorrow over het gebruiken van Facebookdata als basis van je marketingstrategie. Met de laptop open en onze neus in de data praatten we daarna nog even verder. Martechnerds onder elkaar. Conclusie? Ja, data is van levensbelang. Maar iedereen kan bij de data. Hoe je de rest van je proces inricht, dat is de onderscheidende factor. Lees meer over: Thierry Soubestre (oprichter Social Karma): “Wat marketeers normaal weken kost, doen wij in een uur”.

Pagina's

Abonneren op uitgeven