media

5220 nieuwsberichten gevonden
Mattie Valk riskeert ruzie met Gordon: ‘Dubai te warm voor Toto’
Gordon en Mattie Valk© RTL Mattie Valk riskeert een hoogoplopend conflict met Gordon. De Qmusic-ster heeft op de radio namelijk kritische uitspraken gedaan over diens hondje Toto. “Het is wel 40 graden in Dubai!” Het is inmiddels algemeen bekend dat Gordon bloedgiftig wordt als iemand kritiek ...
39 min
André van Duin ontroert tijdens lancering van zijn boek: Gewoon André
Uiteraard ontbrak Joop van den Ende niet, maar ook Ron Brandsteder, Caroline Tensen, Cornald Maas en Youp van t Hek waren present. Harm Edens praatte het geheel soepel aan elkaar en Jan Slagter, namens MAX mede verantwoordelijk voor die metamorfose, reikte het eerste exemplaar uit aan André van Duin. BM maakte een video-impressie met de hoofdrolspelers.
49 min
Acht Jaar Achtuur: een persoonlijk verhaal van Ron Fresen @ronfresen
Ron Fresen stopt als politiek duider en verslaggever van de NOS. Op zaterdag 23 oktober komt zijn boek Acht jaar Achtuur uit. Hierin beschrijft hij, onder begeleiding van zijn persoonlijk verhaal, het leven als politiek duider en verslaggever.
1 uur
Twee rivaliserende kookboekenprijzen betekent goed nieuws voor de liefhebber
Zowel de CPNB als Food and Friends reiken dit jaar een prijs uit voor het beste kookboek van het jaar.
2 uur
Politiek duider Ron Fresen (62) is ongeneeslijk ziek
Ron Fresen is ongeneeslijk ziek. De politiek duider van de NOS zegt in een interview met de Volkskrant dat hij aan prostaatkanker lijdt. Fresen maakte donderdag ook bekend dat hij volgend jaar afscheid neemt van de NOS.
2 uur
De verheerlijking van Lorenzo Viotti is niet gezond
Wekelijks neemt Bor Beekman, Robert van Gijssel, Merlijn Kerkhof, Anna van Leeuwen of Herien Wensink stelling in de wereld van film, ­muziek, theater of beeldende kunst.
2 uur
Margaret Qualley maakt Maid de moeite waard ★★★★☆
Toen de Amerikaanse Stephanie Land op 29-jarige leeftijd haar man verliet, een alcoholist die haar terroriseerde, was ze een jonge moeder zonder inkomen, onderdak of opleiding. Het sociale vangnet bleek een labyrint van regels en regelingen, waar de weg naar de uitgang eigenlijk nauwelijks te vinden was. Haar disfunctionele familie leek de problemen alleen maar te vergroten. Er waren momenten dat ze praktisch dakloos was, op de rand van een armoedeval. Ze begon te werken als hulp in de huisho...
2 uur
Özcan Akyol walgt van Teun van de Keuken: ‘Dit is echt schandalig’
Teun van de Keuken en Özcan Akyol© NPO Özcan Akyol heeft zijn vriendschappelijke relatie met Teun van de Keuken heel abrupt verbroken. “Hij stuurde mij een DM en toen verbrak hij de vriendschap en ontvolgde hij mij meteen.” Een paar jaar geleden bracht de VPRO een documentaire over het schrijvers...
2 uur
Ron Fresen stopt bij het NOS Journaal
Fresen wil meer tijd en ruimte voor andere dingen: “Het is een zware baan die 24/7 veel van je vergt, zeker in deze tijd van politieke en maatschappelijke spanningen. Ik vind het een prachtbaan en heb het altijd met veel passie en energie gedaan”. Over zijn jaren bij de NOS schreef Fresen ook het boek Acht jaar Achtuur dat dinsdag 26 oktober wordt gepresenteerd. In dat persoonlijke boek vertelt hij over alle facetten van zijn werk bij het NOS Journaal, waar hij in ...
3 uur

De evolutie van Mrs Dalloway: van een feministische klassieker tot een voorstelling van nu
Virginia Woolfs beroemde werk Mrs Dalloway evolueerde door de jaren heen in diverse bewerkingen: van spiegelroman tot film tot toneelstuk. De Volkskrant reisde mee door de tijd en beschouwt de verschillende verschijningen.
3 uur
Franse kranten krijgen voortaan geld van Facebook als het nieuws plaatst
Facebook heeft een groep Franse kranten beloofd te betalen als hun artikelen op het sociale medium worden gedeeld. Het bedrijf heeft daarvoor afspraken gemaakt met een grote groep Franse mediabedrijven, de Alliance de la Presse d'Information Générale (APIG).
3 uur
Ook Facebook gaat Franse kranten betalen voor plaatsen nieuws
Nadat eerder dit jaar Google een afspraak maakte met Franse uitgeverijen om nieuwsartikelen aan te mogen bieden heeft nu ook Facebook een dergelijk akkoord bereikt met Franse media.
3 uur
Marieke Elsinga krijgt dorst als ze haar tepels aanraakt
Marieke Elsinga© RTL Marieke Elsinga krijgt altijd dorst als ze haar tepels aanraakt. Ze weet niet hoe ze eraan komt, maar ze heeft er al tientallen jaren last van. “En dit is absoluut niet seksueel bedoeld”, benadrukt ze. Het is voor Qmusic-ster Marieke Elsinga een raadsel wat er met haar t...
3 uur
Verkiezingen NVJ van start
Vanaf vandaag kan er door NVJ-leden gestemd worden voor het bestuur en de drie beleidsteams Werkvoorwaarden, Persvrijheid en Vakontwikkeling.
4 uur
Chinese overheid doet kritisch mediabedrijf in de ban
De Chinese overheid heeft mediabedrijf Caixin geschrapt van de lijst van organisaties waar Chinese online media naar mogen verwijzen. Caixin, dat vooral financieel-economisch nieuws brengt, schreef over corruptieschandalen en de Chinese aanpak van het…
4 uur
Kowloon Walled City heeft geen schreeuwende versterkers nodig om heavy te kunnen zijn ★★★★☆
Zeker: Kowloon Walled City maakt ‘heavy’ muziek. Maar waar zit hem die ‘heaviness’ eigenlijk in? Niet in volume of schreeuwende versterkers. De gitaren zijn vaak niet eens vervormd en draaien naturel om elkaar heen. En dan laat de band ook nog lange stiltes vallen, waarna een enkel gebroken akkoord een nummer vanuit het niets weer opbouwt, zoals in het desolate openingsnummer Piecework van het gelijknamige nieuwe album.
4 uur
Martien Meiland verbaasd: gastheer Khalid Kasem weigert alcohol
Khalid & Sophie© NPO Martien Meiland zat met zijn oren te klapperen toen zijn gastheer Khalid Kasem gisteren in de talkshow Khalid & Kasem een glas champagne weigerde. “Ik drink iets zonder alcohol!” Khalid Kasem ontving in zijn talkshow de genomineerden voor de NS Publieksprijs en die hadden ...
4 uur
Clarice Gargard stopt als columnist bij NRC
Clarice Gargard stopt na vijf jaar als columnist van NRC. Gargard, de eerste zwarte vrouwelijke columnist van de krant, wil zich op onder andere het maken van een documentaire voor de VPRO richten.
4 uur

Ron Fresen stopt als politiek duider bij het NOS-Journaal @ronfresen @NOS
Ron Fresen stopt op 1 mei na acht jaar als politiek duider van het NOS Journaal, meldt de NOS. Fresen noemt het een zware prachtbaan "die 24/7 veel van je vergt, zeker in deze tijd van politieke en maatschappelijke spanningen."
5 uur

Pagina's

Abonneren op media