media

6832 nieuwsberichten gevonden
De Slimste Mens keert terug als kijkcijferkanon
De kijkcijfers van maandag 15 juli 2019 (SKO) De spelshow De Slimste Mens is maandagavond met succes teruggekeerd op de buis. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen trok ruim 1,4 miljoen kijkers (26 procent) naar NPO 2. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het programma van Maarten van Rossem en Philip Freriks is ook anno 2019 nog altijd […]
17 min
Rubriek Kasper van Kooten geschrapt uit De Avondetappe
Al vanaf de eerste aflevering lag de rubriek van Kasper van Kooten, geschreven door zijn vader Kees van Kooten, onder vuur. Sinds Mart Smeets is gestopt met De Avondetappe is de NOS ook gestopt met zijn vaste afsluiter: Dalida. Dit jaar werd er wat nieuws geprobeerd met het typetje Emi van der Wiel. Het karakter is een rondreizende wieleramateur op badslippers met de bijnaam de Stayer uit Losser. Onder meer AD-columnist Angela de Jong riep op om afscheid te nemen v...
23 min
1,44 miljoen kijkers voor terugkeer De Slimste Mens
1,44 miljoen mensen hebben maandagavond gekeken naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen De Slimste Mens. SLAM!-dj Bram Krikke, RamBam-presentatrice Sophie Frankenmolen en Taarten van Abel-presentator Siemon de Jong namen het tegen elkaar op.
27 min
MTV en Diddy's Making The Band komt terug
Making The Band, het programma van MTV en rapper P. Diddy, komt terug op tv. Dit meldt de website Variety. De serie wordt in 2020 verwacht op tv.
12 uur
Jan Kooijman: 'Weigering Dance Dance Dance niet in dank afgenomen'
De weigering van Jan Kooijman om mee te doen als kandidaat aan Dance, Dance, Dance werd hem naar eigen zeggen niet in dank afgenomen door RTL.
13 uur
De maanlanding inspireerde de progrock van de vroege jaren 70. Kijk maar naar al die platenhoezen
De progressieve rock en de ruimtevaart raakten tijdens de maanlanding met elkaar verstrengeld, zozeer dat de term spacerock ontstond. Een paar jaar later had het grote publiek alweer genoeg van zowel ruimtevaart als van progrock.
13 uur
Wat de maan zo aantrekkelijk maakt voor kunstenaars
Je zou niet zeggen dat de maan het ideale model is, met haar flauwe vorm en bleke teint. Van onheilspellend omen tot romantisch baken van rust: de tentoonstelling La Lune in het Grand Palais in Parijs laat zien hoe ze kunstenaars al eeuwen fascineert.
14 uur

De maan prikkelt de verbeelding én de fotografie, zo toont Maan/Moon
Hoewel kortzichtige presidenten en rijke ondernemers nu dromen over een reis naar Mars, blijft de maan altijd tot de verbeelding spreken. Van de 19de eeuw, toen lenzen haar dichterbij brachten, tot de maanlanding van de Apollo 11 in 1969: in Antwerpen is de fotografische weerslag te zien van onze relatie met het hemellichaam.
14 uur
Als astronauten onder elkaar: hoe Simon Vinkenoog de Apollo 11 uitzwaaide
Zou een voor marihuanagebruik gearresteerde schrijver nu ook vrij mogen rondlopen op het lanceerplatform van Nasa? Waarschijnlijk niet. Biograaf Joep Bremmers reconstrueerde Simon Vinkenoogs reportagereis naar Cape Kennedy.
15 uur
Jan Slagter verrast over alzheimerprogramma SBS6
Omroep MAX-directeur Jan Slagter was korte tijd verrast nadat hij te horen kreeg dat SBS6, net als zijn eigen zender, een programma over Alzheimer maakt. Achteraf gezien heeft hij er meer dan vrede mee, zegt hij tegen AD.
15 uur
Vanavond op televisie: Nieuw seizoen De slimste mens
Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.
15 uur
Aruba: forse straffen voor journalisten die politieradio beluisterden
Op Aruba zijn twee verslaggevers veroordeeld voor verduistering en heling van politie-apparatuur en het aftappen van politieberichten. Een agent die voor hen een portofoon verduisterde kreeg een werkstraf van 240 uur opgelegd.
15 uur
Massaal gejuich in München na de militaire overwinning op Frankrijk
Erik van den Berg deelt dagelijks een opmerkelijk fragment uit zijn verzameling historische dagboeken.
15 uur
Directeur Suzanne Teijgeler verlaat CvdM
Suzanne Teijgeler gaat zich daar als director content compliance bezighouden met de naleving door Discovery van de Mediawet. Het Commissariaat voor de Media dankt haar voor haar inzet gedurende de afgelopen jaren en wenst haar veel succes bij deze nieuwe uitdaging. Het Commissariaat voor de Media zal overigens voorlopig geen besluiten kunnen nemen tot een nieuwe voorzitter is benoemd. Van de drie college-leden is er sinds 1 juli 2019 nog één actief. Het uitblijven van besluiten over...
15 uur
Wanneer Rembrandt echt jarig was, wordt door overgeleverde administratie alleen maar onduidelijker
Rembrandt woonde de eerste 25 jaar van zijn leven in Leiden. Onno Blom werkt aan een biografie van die jaren en doet daarover hier een jaar lang verslag.
16 uur
Radio 2 deejay Frank van 't Hof loopt vierdaagse voor ALS
Frank van 't Hof loopt ook dit jaar weer mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Dit keer wel voor een goed doel: ALS. Frank gaat vijftig kilometer per dag lopen tijdens de vierdaagse van dinsdag 16 juli tot en met vrijdag 19 juli, maar dit keer met als doel zo veel mogelijk geld ophalen voor Stichting ALS Nederland.
16 uur

NPO spreekt Maastricht tegen: ‘Shula niet naar Vrijthof’
NPO-baas Shula Rijxman gaat zondag niet met gratis kaartjes naar het concert van André Rieu in Maastricht. Sterker nog: er gaat helemaal niemand van de NPO naar het Vrijthof. Dat meldt een woordvoerder van de publieke omroep. Maastricht is momenteel in de race om gaststad te worden van het Eurovisie Songfestival 2020. Burgemeester Annemarie Penn-te […]
16 uur
EO Telefilm Taiki wint prijzen in Rusland
Jennifer Hoffman en Tibor Lukacs spelen in de film het echtpaar Chiel en Linda dat met hun kinderen op vakantie gaat naar Zweden. Ze willen ‘terug naar de natuur’ en het is de hoogste tijd voor een digitale detox. Vooral voor zoon Bruno, die liever thuis was gebleven om te gamen met zijn digitale vriend Taiki, is het belangrijk om te leren dat de echte wereld spannender is dan de computerwereld. Maar al tijdens de heenreis lopen de gemoederen zo hoog op, dat Bruno voor straf uit de auto wo...
17 uur
Gerard Ekdom zoekt de ultieme amazing car meezinger
Gerard Ekdom is deze week op zoek naar de 'ultieme amazing car meezinger'. De deejay van de ochtend op Radio 10 heeft daarom zijn luisteraars gevraagd hun favoriete meezingers door te geven, zoals 'Car Wash' van Rose Royce, 'Sweet Home Alabama' van Lynyrd Skynyrd of ‘Let It Go’ van Frozen.
17 uur
Martien Meiland gunt SBS zijn hoge kijkcijfers van harte
Martien Meiland gunt SBS 6 zijn hoge kijkcijfers van harte. Hij vindt het leuk dat hij kan bijdragen aan de opbouw van de familiezender. Dat heeft hij vanochtend gezegd in een 1-op-1-interview met Sven Kockelmann op NPO Radio 1. Chateau Meiland is momenteel de grootste hit van SBS 6. Vanavond is een extra, laatste aflevering te zien, […]
17 uur

Pagina's

Abonneren op media