radio.nl

819 nieuwsberichten gevonden
Luistertijd naar radio en muziek gemiddeld 202 minuten
Het luisteren naar radio en naar (eigen) muziek is in de afgelopen twee jaar verder toegenomen. In 2017 werd 190 minuten per dag geluisterd, inmiddels luisteren we gemiddeld 202 minuten naar audio. Hierin is live radio luisteren stabiel gebleken en heeft het een meerderheidsaandeel van 72%.
1 uur
Duitsland: Bijna kwart van huishoudens heeft een DAB+-radio
Digitale etherradio blijft terrein winnen bij onze oosterburen. Uit recent onderzoek blijkt dat bijna een kwart van de Duitse huishoudens de beschikking heeft over tenminste één DAB+-radio. Een groei van ruim 30%. In absolute aantallen zijn er nu 14,6 miljoen DAB+-radio’s verkocht.
18 uur
Steun van de kamer voor pilots streekomroep
Minster Slob van Media trekt in totaal 15 miljoen euro uit voor pilots met streekomroepen en pilots voor samenwerking van lokale omroepen met regionale omroepen. Dit werd afgelopen woensdag (11 september) duidelijk tijdens het Algemeen Overleg over de over lokale, regionale en streekomroepen.
20 uur
De Week van de jaren 80 op NPO Radio 5
Jeroen van Inkel heeft maandagmorgen in zijn radioprogramma 'Je Dag Is Goed' samen met collega Hans Schiffers de stembus geopend voor de 'Toplijst van de Jaren 80'. De lijst vormt de afsluiting van 'De Week van de Jaren 80', die van zaterdag 21 september tot en met vrijdag 27 september te horen is op NPO Radio 5.
22 uur
Herfst Top 100 op Classic FM
Het is weer voorbij die mooie zomer... De start van de herfst nadert. En dat wil de klassieke zender Classic FM vieren samen met de luisteraars. Om de start van dit nieuwe seizoen in te luiden zendt Classic FM op zaterdag 21 september de Herfst Top 100 uit.
23 uur
Nieuwe slogan voor Qmusic: Q sounds better with you (audio)
In navolging op België heeft ook Qmusic in Nederland een nieuwe slogan geïntroduceerd. Sinds maandag is “You make us Q” vervangen door “Q sounds better with you.” De nieuwe slogan wordt begeleid een nieuwe audiovormgeving en een opgefriste huisstijl.
1 dag
Ivo van Breukelen: 538 past momenteel het beste bij mij
Radiodeejay Ivo van Breukelen zit momenteel lekker op zijn plek bij Radio 538. Dit vertelde hij onlangs tegen Eddy Keur op NH Radio. “Ik denk dat er op dit moment ook geen zender is die beter bij mij past dan 538.”
1 dag
Patrick Kicken in gesprek met: Jan Dijkgraaf (video)
Jan Dijkgraaf was ooit hoofdredacteur van Dagblad Metro en HP/De Tijd. Ook was hij hoofdredacteur bij omroep Powned, iets waar hij na twee maanden al mee stopte. Wel bleef hij het radioprogramma 'Echte Jannen' op NPO Radio 1 presenteren, samen met Jan Roos.
3 dagen
Qmusic laat Gert-Jan en Marlon binnen een week trouwen
[Update] Als alles goed gaat hebben Gert-Jan en zijn vriendin Marlon elkaar over precies een week het jawoord gegeven. Vrijdag werd bekend dat Mattie Valk en Marieke Elsinga van Qmusic voor dit stel een bruiloft gaan regelen in een week.
3 dagen

Meisje van Plezier pas in het voorjaar van 2020 terug op RTL4
Het tweede seizoen van de serie 'Meisje Van Plezier' met in de hoofdrol actrice Angela Schijf en Birgit Schuurman is pas in het voorjaar van 2020 terug op RTL4. Voor wie eerder wil kijken moet lid worden van Videoland. Daar is de Nederlandse serie vanaf donderdag 17 oktober in zijn geheel te zien.
3 dagen
De Persgroep verandert haar naam in DPG Media
De Persgroep heet vanaf vrijdag DPG Media. Het bedrijf, eigenaar van onder andere Qmusic, had deze naamswijziging enkele maanden geleden al aangekondigd en vandaag is het zover.
3 dagen
Radio 10 organiseert 90’s Movie Night voor luisteraars
Als afsluiter van de 'Week van de 90’s Hits' organiseert Radio 10 op maandag 23 september speciaal voor luisteraars de '90’s Movie Night' in Hilversum. Tijdens deze bioscoopavond zijn de drie favoriete jaren 90 films van onder andere Gerard Ekdom en Jeroen Nieuwenhuize op het witte doek te zien.
3 dagen
NPO Radio 5 in teken van Week van de Alfabetisering
NPO Radio 5 stond de hele week in het teken van de 'Week van de Alfabetisering'. De week werd geopend door Jeroen van Inkel, die de week opende door een een uur lang liedjes te draaien over taal. Vrijdag is de laatste dag dat de zender aandacht geeft hieraan.
4 dagen
Feel Good Top 101 op vrijdag de 13e op Sky Radio
Op vrijdag 13 september, oftewel vrijdag de 13e, zendt Sky Radio de 'Feel Good Friday Top 101' uit voor het ultieme feel good gevoel. Op deze zogenaamde ongeluksdag zet het non-stop muziekstation van 09.00 tot 17.00 uur de lekkerste hits de ether in voor een goed begin van het weekend.
4 dagen
Energy nu ook op Sint Maarten te ontvangen
Sint Maarten heeft er een nieuwe radiozender bij op FM. Sinds kort is ook Energy te ontvangen op het eiland in de Caraïbische Zee. Uitgezonden wordt op de frequentie 103.9 FM.
4 dagen

Pagina's

Abonneren op radio.nl