radio.nl

897 nieuwsberichten gevonden
Patrick Kicken in gesprek met: Francis Dix (video)
In aanloop naar de nieuwe programmering van Radio Veronica spreekt Patrick voor radio.nl met een oud Veronicaan, die de succesjaren in de 80's nog meemaakte toen de omroep de absolute nummer 1 was op radiogebied in Nederland.
4 uur
Gijs Staverman over nieuwe uitzenduren: Grote eer
Gijs Staverman vindt het een grote eer om het oude tijdslot van Rob Stenders, één van de best beluisterde tijdstippen van NPO radio 2, te mogen invullen. “Het zijn grote schoenen om te vullen, maar gelukkig heb ik maat 46 en het gaat vast lukken.”
5 uur
Vlaanderen: One World Radio wisselt van DAB+-net
One World Radio, het radiostation van het Belgische dancefestival Tomorrowland, wisselt in Vlaanderen van DAB+-netwerk. Voordeel van deze wissel is dat het station voortaan in heel Vlaanderen via hetzelfde kanaal (11A) te ontvangen is.
9 uur
100% NL blikt terug op hilarische Songfestival-momenten
100% NL lanceert 'De 12 Punten', een serie van korte video's ter ere van het Eurovisie Songfestival. In deze videoreeks gaat 100% NL-deejay en groot Songfestival-liefhebber Barry Paf terug in de tijd met verschillende puntengevers.
13 uur
Astrid Joosten en Paul de Leeuw weg bij Op1
Astrid Joosten en Paul de Leeuw vertrekken bij het programma Op1. Op 11 juni nemen ze afscheid op NPO1. Met dit besluit eindigt ook de bijdrage van BnnVara op vrijdagavond.
13 uur
Radio 10 komt terug met ‘Somertijd Reanimatiedag’
Dit jaar organiseert de Radio 10-middagshow ‘Somertijd’, in samenwerking met het Rode Kruis, voor de derde maal de ‘Somertijd Reanimatiedag’. Die staat ook dit jaar onder leiding van radio-deejay Rob van Someren, die tevens werkzaam is bij de politie.
1 dag
Mark Labrand volgde met knikkende knieën Van Iersel op bij Sky
Mark Labrand volgde ‘met knikkende knieën’ Kas van Iersel op als stationvoice van Sky Radio. Dit zegt de Radio 538-deejay in de podcast ‘In Vorm’ van Bas van Teylingen. Labrand nam eind 2019, na ruim 10 jaar, het stokje over van Van Iersel.
1 dag
Uit het Media Archief: Pim Fortuyn vermoord op het Mediapark
Fortuyn werd op 6 mei 2002 doodgeschoten op het Mediapark in Hilversum. Dit gebeurde op het parkeerterrein bij de Radio 3 studio's. Hij was zojuist te gast geweest in een radioprogramma van presentator Ruud de Wild. Hij was door De Wild geïnterviewd over de naderende Tweede Kamerverkiezingen.
1 dag
Regionale publieke radiozenders bleven in 2020 stabiel
Het marktaandeel van de 13 regionale publieke omroepen in Nederland bleef in 2020 nagenoeg stabiel. Dit blijkt uit het jaarverslag van de Stichting Regionale Publieke Omroep (RPO). Wel waren er onderling grote verschillen.
2 dagen

Eurovisie Songfestival 2021 ook op NPO Radio 2 en 5
Het Eurovisie Songfestival 2021 nadert. Op zaterdag 22 mei vindt de finale plaats in Ahoy Rotterdam wat naar verwachting door 180 miljoen mensen in tientallen landen wordt gevolgd. De 1e halve finale is op 18 mei en de tweede op 20 mei op NPO 1. Maar ook diverse radioprogramma's van de publieke zenders staan de komende tijd in het teken van het Songfestival.
2 dagen
Ook regionale radio sluit zich aan bij Radioplayer voor autoradio
De regionale omroepen (RPO) maken sinds dinsdag (4 mei) ook deel uit van Radioplayer Worldwide. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de Europese radiosector met één stem spreekt met alle autofabrikanten.
2 dagen
EO start met nieuwe docu 'A Perfect Planet' op NPO 1
De EO zendt vanaf donderdag de nieuwe BBC-natuurdocumentaireserie ‘A Perfect Planet’ uit op NPO 1. In vijf delen toont deze indrukwekkende reeks hoe het leven op onze planeet mogelijk is dankzij een uniek evenwicht van de natuurkrachten.
2 dagen
NOS behoud rechten Olympische Spelen tot en met 2024
De Olympische Spelen blijven de tot 2024 op dezelfde, vertrouwde manier te zien bij de NOS en bij Discovery. Vandaag werd bekend dat de NOS het meeste geld heeft geboden voor een nieuwe sublicentie voor de NOS voor de Olympische Spelen van 2022 (Peking) en 2024 (Parijs). Welke bedragen daarmee gemoeid zijn, werd niet bekendgemaakt.
2 dagen
NOS behoudt rechten Olympische Spelen tot en met 2024
De Olympische Spelen blijven tot 2024 op dezelfde, vertrouwde manier te zien bij de NOS en bij Discovery. Afgelopen dinsdag werd bekend dat de NOS het meeste geld heeft geboden voor een nieuwe sublicentie voor de NOS voor de Olympische Spelen van 2022 (Peking) en 2024 (Parijs). Welke bedragen daarmee gemoeid zijn, werd niet bekendgemaakt.
2 dagen
Jan Paul Grootentraast aan de slag bij Sublime
Jan Paul Grootentraast is nu ook op Sublime te horen. Deze week neemt de radiodeejay de ochtendshow van Jaap Brienen over op het landelijke radiostation, terwijl hij volgende week in de middag te horen is voor Angelique Houtveen.
3 dagen

Pagina's

Abonneren op radio.nl