radio.nl

807 nieuwsberichten gevonden
Qmusic vanaf maandag in het teken van de 00s
Qmusic staat vanaf maandag in het teken van de zeroes. Gedurende vier dagen zendt het landelijke radiostation de Q-Top 500 van de 00’s uit en komen de beste hits van de jaren 2000 tot en met 2009 volgens Qmusic en haar luisteraars voorbij.
2 uur
Jan-Willem van Engelen stopt als zenderbaas van Radio 2 en 5
Jan-Willem van Engelen heeft besloten zijn functie als zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 per 1 februari 2020 neer te leggen en de NPO te verlaten. Dit heeft een woordvoerder van de NPO bevestigd aan Radio.NL.
1 dag
Voormalig Radio 2-deejay Ruud Hermans wint The Voice Senior
Ruud Hermans heeft dit jaar The Voice Senior op RTL 4 gewonnen. De voormalig Radio 2-deejay, die in het team van Ilse DeLange zat, blies in de finale de concurrentie omver. Het was voor de tweede keer dat de senioreneditie van de talentenjacht werd georganiseerd.
1 dag
Luisteraars op Qmusic getuige van huwelijk live op de radio
Luisteraars waren vrijdagmorgen getuige van het huwelijk dat live op de radio voltrokken werd. Qmusic-deejays Mattie Valk en Marieke Elsinga hebben deze trouwerij binnen een week geregeld voor luisteraars Marlon en Gert-Jan.
1 dag
Talkshowhost Eva Jinek maakt overstap van NPO naar RTL
Na Twan Huys mag nu talkshowhost Eva Jinek het gaan proberen bij RTL4.Het mediabedrijf maakte vrijdag namelijk bekend dat de 41-jarige Eva Jinek vanaf januari 2020 op RTL4 aan de slag gaat voor vier jaar. Jinek is nog tot en met vrijdag 27 september te zien op NPO 1.
1 dag
Uit het Media Archief: 538 Moet in de ether (audio)
Radio 538 is inmiddels niet meer weg te denken uit de ether. Maar voordat dit in 1995 lukte werden er de nodige acties georganiseerd, waarbij veelal de luisteraars gemobiliseerd werden. Eén van de opvallendste was waarbij bij andere stations werd ingebroken voor de leus ‘538 Moet in de ether.’
2 dagen
Slob geeft geen extra geld voor Eurovisiesongfestival
Het Eurovisiesongfestival krijgt geen geld van Arie Slob, minister van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De publieke omroep moet zelf opdraaien voor de kosten van het songfestival in Rotterdam.
2 dagen
Gemiddelde luistertijd Radio West is ruim 4 uur per dag
Live radio luisteren blijkt ook regionaal nog steeds erg populair te zijn. Landelijk gezien luisteren mensen gemiddeld 144 minuten (2 uur en 24 minuten) per dag naar een radiozender met live uitzendingen. Maar luisteraars van Radio West luisteren nog langer: ruim 4 uur per dag.
2 dagen
Toine van Peperstraten presenteert talkshow over dementie
In de live-talkshow ‘Herinneringen voor het leven – stop dementie’ gaan presentatoren Toine van Peperstraten in gesprek over dementie met patiënten en hun naasten. Samen met Roos Moggré praat hij over de liefde, het leven en de impact van deze ingrijpende hersenziekte.
2 dagen

3FM Serious Request in teken van mensenhandel wereldwijd
De zes NPO 3FM-deejays die zich in de week voor kerst tijdens '3FM Serious Request: The Lifeline' inzetten voor het Rode Kruis zijn bekend. Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen van Zeeland naar Groningen voor de slachtoffers van mensenhandel.
2 dagen
Deze 3FM-deejays gaan lopen voor Serious Request
De zes NPO 3FM-deejays die zich in de week voor kerst tijdens '3FM Serious Request: The Lifeline' inzetten voor het Rode Kruis zijn bekend. Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen van Zeeland naar Groningen voor de slachtoffers van mensenhandel.
2 dagen
Stenders en Van Inkel herenigd op NPO Radio 5
Het was één van de populairste radioshows van de jaren ’80: Stenders & Van Inkel. Komende woensdag (25 september) kruipen Rob Stenders en Jeroen van Inkel weer een keer samen achter de microfoon. Dit keer niet op Radio 3, maar op NPO Radio 5.
3 dagen
‘No Limit’ populairste 90’s Hit op Radio 10
‘No Limit’ van 2 Unlimited is volgens Radio 10 op dit moment de populairste hit uit de jaren 90. Het nummer uit 1993 staat daarom bovenaan in de 90’s Top 110. ‘Rainbow In The Sky’ van DJ Paul Elstak en ‘Black Or White’ van Michael Jackson maken de top drie compleet.
3 dagen
NPO hoeft afspraken met Buma en Sena niet openbaar te maken
De NPO hoeft haar afspraken met Buma/Stemra en Sena voor het gebruik van muziek niet openbaar te maken. Dit oordeelde de Rechtbank Midden-Nederland in een zaak die aangespannen was door de Vereniging van Commerciële Radio (VCR).
3 dagen
Jackpot 538-spelletje op recordbedrag van 72 duizend euro
De jackpot van 'Win Met de Zin' is opgelopen tot de allerhoogste geldprijs van een radiospel ooit. De opgave bestaat uit vier bekende nationale én internationale stemmen die ‘Win, Met, De, Zin’ uitspreken. Door alle stemmen te raden, maken luisteraars kans op de prijs.
3 dagen

Pagina's

Abonneren op radio.nl