Strategisch communicatie adviseur - Utrecht

VodafoneZiggo Is de reputatie van VodafoneZiggo bij jou in goede handen? Enjoy the challenge

 • Jij kunt kansen en ontwikkelingen signaleren in de markt en hier een strategische visie op vormen, die bijdragen aan het verhogen van de reputatiescore van VodafoneZiggo.
 • Jij bent als geen ander in staat om feiten van aannames te scheiden, kansen en risico’s te herkennen en vervolgens een sterk verhaal te maken richting pers, overheid, politiek en belangengroepen.
 • Jij begrijpt dat wij ons willen ontwikkelen in de manier hoe we onze reputatie neerzetten en dat verhaal naar buiten brengen. Dat doen we uiteraard niet alleen via traditionele kanalen.
 • Jij bent de oren en ogen van de organisatie en begrijpt hoe onze verhalen aansluiten op maatschappelijke ontwikkelingen en sentiment.

Dit ga je doen: Jij maakt deel uit van ons Corporate Communicatie & External Engagement team. Samen werk je met scherpte en tact aan de reputatie van VodafoneZiggo, Vodafone, Ziggo & Hollandsnieuwe. Jij bent vanaf de start betrokken bij de ontwikkeling van onze (communicatie) strategie voor de belangrijkste onderwerpen in ons bedrijf, waarvoor je altijd zorgt dat je intern over de juiste feiten beschikt en het hele stakeholder veld op het vizier hebt. Alle communicatie en strategieën die we opstellen zijn gebaseerd op en onderbouwd met feiten en data. Een vraagstuk waar jij je bijvoorbeeld mee bezig houdt is: welke wetgeving komt er voort uit de politieke arena en hoe kunnen we daarop acteren? Vervolgens zorg je dat de juiste verhalen en nieuws op de juiste manier extern bekend worden gemaakt. Als Strategisch Communicatie Adviseur sta je de pers altijd te woord; soms ook ’s avonds of in het weekend (piketdienst noemen wij dat). Jij bent voor de bedrijfsonderdelen van VodafoneZiggo de trusted advisor op het gebied van reputatie, stakeholdermanagement en woordvoering. Want jij kent de impact van goede communicatie- en reputatiemanagement als geen ander. Als Strategisch Communicatie Adviseur ben jij gewend om strategisch te denken en doelen na te streven. In geval van een crisis maak je onderdeel uit van het communicatiecrisisteam. Je werkt soepel samen met experts van andere afdelingen maar ook op bestuurs- en directieniveau, houdt van een multidisciplinaire aanpak en laat je niet snel uit het veld slaan. Je bent in staat om onder druk te werken. Je doorziet complexe vraagstukken snel en begrijpt hoe de-escalatie in zijn werk gaat. Schrijf geschiedenis, bepaal de toekomst. Team up Samen met twaalf collega’s vorm je het team Corporate Communicatie & External Engagement. Het team heeft als doel om onze reputatie richting alle stakeholders uit te bouwen. Utrecht is jullie home base. Wat deze werkomgeving bijzonder maakt?

 • Een kantoor zoals je dat anno 2021 van VodafoneZiggo mag verwachten: digital!
 • Central Office is net zo dynamisch als het netwerk van Vodafone en Ziggo: er heerst een aanstekelijke energie;
 • Een ervaren team met specialisten en generalisten, dat barst van de ambitie;
 • Een team waar de onderlinge betrokkenheid groot is.

VodafoneZiggo faciliteert connectiviteit tussen miljoenen mensen en organisaties. Zo maken we de wereld steeds sneller en voegen we waarde toe. Voor individuen. En voor de maatschappij. Met 8.000 collega’s willen we positive change stimuleren. Van monteurs, tot klantadviseurs, tot alle teams op onze kantoren. We delen daarom drie waarden: Open Up, Team Up en Step Up. Deze staan voor ja denken, luisteren naar en leren van elkaar, samenwerken, omdenken en omdoen. Dat vraagt om mensen die uit hun comfort zone durven te stappen. Die elke uitdaging met plezier aangaan. Spreekt dat je aan? Dan willen we je graag ontmoeten! Do it your way En word ondernemer. De weg ligt voor je open als Strategisch Communicatie Adviseur bij VodafoneZiggo. Je bent ondernemend, conceptueel en analytisch sterk en hebt een vooruitziende blik. Je bent je bewust van gevoeligheden binnen en buiten een grote organisatie. Je handelt daarom diplomatiek en bent overtuigend en zorgvuldig in jouw communicatie. Jij maakt de juiste beslissingen onder tijdsdruk en weet dat werken in het weekend of in de avond part of the job is. Een uitdaging onder tijdsdruk ga jij niet uit de weg, maar pak jij met beide handen aan! Door jou input bouwen we de corporate story van VodafoneZiggo verder uit en zorgen dat dit verhaal onderdeel is van alle communicatie die ons bedrijf voert. Got what it takes? Namelijk:

 • Een WO masterdiploma;
 • > 5 jaar werkervaring op het gebied van woordvoering en corporate communicatie en reputatiemanagement;
 • Je bent gewend om te gaan met senior management en het managen van stakeholders op dit niveau;
 • Ervaring in strategieconsultancy of bedrijfsstrategie expertise op gebied van issuemanagement, crisiscommunicatie en bijvoorbeeld storytelling;
 • Sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden;
 • Uitstekende communicatie- en presentatievaardigheden;
 • Nieuwsgierig, vorsend een goede pen: je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift uitstekend.

Check jij bovenstaande boxes en vraagt jouw situatie om extra flexibele werktijden of heb je een aangepaste werkplek nodig? Die mogelijkheid is er! Enjoy the benefits Op basis van een 40-urige werkweek kun je bij ons rekenen op:

 • Een basis bruto maandsalaris tussen €4500,- en €5300,- met groeiperspectief én een mooie bonusregeling;
 • 20 vakantiedagen;
 • Ook ontvang je maandelijks een Benefit Budget van 14,95% van je brutosalaris; geld opzijzetten voor je vakantie, verlofdagen sparen voor je sabbatical, extra vrije dagen kopen of het volledige Benefit Budget direct uitkeren? De keuze is aan jou!
 • Unlimited Learning! Van een online cursus programmeren tot klassikale opleiding Spaans, bij VodafoneZiggo kan het allemaal. Kies uit duizenden opleidingen en leer je zoveel je kunt;
 • Een voucher voor de aanschaf van een telefoon, waarbij natuurlijk een Vodafone abonnement hoort, dat je ook privé mag gebruiken;
 • Korting op producten en diensten van Vodafone en Ziggo;
 • Met het oog op pensioen is er een premieregeling beschikbaar, plus de mogelijkheid om zelf extra bij te sparen;
 • Een NS-Business Card naar keuze, waaronder de optie voor een 1e klas treinabonnement, waarmee je ook privé mag reizen;
 • Flexibiliteit: werken waar en wanneer jij het beste werkt;
 • We vinden maatschappelijke impact belangrijk. Zo kun je bij ons gedurende werktijd deelnemen aan verschillende initiatieven op dit gebied, zoals het Online Masters programma, waarbij je kinderen verantwoord wegwijs maakt in de digitale wereld;
 • Ook als het tegenzit kun je gebruik maken van goede (financiële) regelingen, bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid;
 • Voordeel op onder andere je ziektekostenverzekering, sportabonnement, kinderopvang en meer.

Let’s connect Solliciteer op de vacature van Strategisch Communicatie Adviseur via de ‘Solliciteer’ button. Vragen? Bel of app Recruiter Lotte Bijleveld op 06-21360339 of mail naar lotte.bijleveld@vodafoneziggo.com. Dan heb je alle antwoorden zo te pakken.

 • Binnen 2 weken reactie, je hoort of we je uitnodigen voor een kennismaking.*
 • Is het eerste gesprek goed bevallen? Dan word je uitgenodigd voor onze online TalentPitch, bestaande uit een Culture Fit en Braingame. Ook plannen we dan direct een tweede en/of derde gesprek!
 • Als we beiden positief zijn, ontvang je ons voorstel voor een arbeidsovereenkomst.
 • Pre-employment screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

*Om te voorkomen dat wij bijdragen aan de verspreiding van COVID-19, zal de eerste kennismaking online plaatsvinden. Bekijk deze pagina voor alle getroffen maatregelen. Met deze vacature zoeken we een nieuwe collega. Dit is géén oproep voor acquisitie.

aboutmedia
31-05-2021 16:29