Topvacature

Voor een toonaangevend online platform voor financieel professionals zoekt Redactie & Co een hoofdredacteur. Het Nederlandstalige platform met 30.000 abonnees is gespecialiseerd in 'mergers & acquisitions' en behandelt deals, fusies, financieringen en overnames. De hoofdredacteur coördineert de site, het kwartaalmagazine, nieuwsbrieven, de...

marketingfacts

3 uur geleden
Voor de derde achtereenvolgende keer heeft GoDataDriven, in samenwerking met Big Data Expo, onderzoek gedaan naar de inzet van data. Dit jaar deelden meer dan 800 Europese professionals hun inzichten en ervaringen op het gebied van data. Het uitgebreide onderzoek geeft onder meer inzicht in onderwerpen als datastrategie, het ontwikkelen van data science-toepassingen, de meest populaire technologie, cloud, GDPR en hoe je als organisatie een aantrekkelijke werkgever bent en blijft. Wat is de grootste uitdaging van het invoeren van een datagedreven werkwijze? Zien professionals de cloudopslag als net zo veilig als lokaal data opslaan? En hoe werf je data scientists; met een auto van de zaak, flink salaris of zijn andere arbeidsvoorwaarden belangrijker? Lees meer over: Big Data Survey 2017: data gedreven mensenwerk, GDPR en wat maakt een datastrategie succesvol?.
20 uur geleden
The war on talent is ook bij organisaties die contentmarketing willen bedrijven volop aan de orde. Zoals bij al het goede werk staat er achter dat goede werk, los van creativiteit en technologische ontwikkeling, vooral een goed team. En dat goed functionerende team is gebaat bij een continu ontwikkelende skillset. Dit was een van de belangrijke thema’s op Content Marketing World vorige week. Met name Michele Linn, van The Content Marketing Institute en Paul Roetzer, ceo van PR 20/20, hielden een warm pleidooi voor de ontwikkeling van talent. En gelukkig hadden ze er ook wat concreets voor in de aanbieding. Een framework waarin diezelfde skillsets zichtbaar zijn enerzijds en anderzijds een methode om de skills intern te ontwikkelen. Lees meer over: Hoe stel je het ideale contentmarketingteam samen? #cmworld.
20 uur geleden
The war on talent is ook bij organisaties die contentmarketing willen bedrijven volop aan de orde. Zoals bij al het goede werk staat er achter dat goede werk, los van creativiteit en technologische ontwikkeling, vooral een goed team. En dat goed functionerende team is gebaat bij een continu ontwikkelende skillset. Dit was een van de belangrijke thema’s op Content Marketing World vorige week. Met name Michele Linn, van The Content Marketing Institute en Paul Roetzer, ceo van PR 20/20, hielden een warm pleidooi voor de ontwikkeling van talent. En gelukkig hadden ze er ook wat concreets voor in de aanbieding. Een framework waarin diezelfde skillsets zichtbaar zijn enerzijds en anderzijds een methode om de skills intern te ontwikkelen. Lees meer over: Content Marketing World 2017: hoe stel je het ideale contentmarketingteam samen? #cmworld.
22 uur geleden
In 2019 is meer dan de helft van de Nederlandse bevolking ouder dan 50. Een groep die jong is van geest. En goed voor 50 procent van de bestedingen. Terwijl vloggende 50-plusser eraan komen, zien we 50-plussers in campagnes alleen hoortoestellen en zorgproducten aanprijzen. In online marketing ligt de focus vaak op jonge gebruikers, nieuwe media en innovatieve toepassingen. 50-plussers zijn opgegroeid in een wereld zonder computers, internet en smartphones. Echter, jong van geest als ze zijn, ontdekt deze 'zilveren golf' de online wereld. Een overzicht van kansen voor online marketeers gericht op Babyboomers en Generatie X. Lees meer over: Waarom online marketing en 50-plussers een zilveren combinatie is.
23 uur geleden
Hoe kun je als stad of gemeente een plaats veroveren in het grote gebied dat 'tourisme' heet? En hoe zet je jouw stad of gemeente beter op de kaart als het gaat om bijvoorbeeld cultuur en onderwijs? De antwoorden op die vragen worden 10 oktober beantwoord door de sprekers van Online Tuesday editie 73 over - je raadt het al - citymarketing. We hebben drie partijen uitgenodigd hun verhaal te doen en ons alle ins & outs te leren over citymarketing. Komt dat zien! Lees meer over: Online Tuesday #73: Citymarketing.
1 dag geleden
Wie anno 2017 klanten wil begrijpen en bereiken, kan niet meer om digital analytics heen. Reden voor de MOA, Center for Marketing Insights - Research - Analytics om de do’s, dont’s en laatste trends in kaart brengen tijdens het Digital Analytics Congres in het Utrechtse Media Plaza.  Het is al lang geen vraag meer óf je als organisatie digital analytics gebruikt, de vraag is hóe je ze gebruikt. Daarom is het evenement in Utrecht onmisbaar, vindt digital analytics consultant en dagvoorzitter Martijn van Vreeden. "Het samenbrengen van de specialisten op dit gebied zorgt ervoor dat de markt als geheel verder kan blijven groeien en dat we kennis en kansen met elkaar kunnen delen." Kijk nu hier voor het hele programma, de internationale keynotes en cases om niet te missen! Lees meer over: Digital Analytics Congres. Kennis en kansen delen #adv.
1 dag geleden
Sinds jaar en dag attribueert Google Adwords volgens het last click-attributiemodel. In dit model wordt alle waarde toegekend aan de laatste klik op je advertentie. En eigenlijk weet iedere online marketeer dat dit niet fair is. Bij een voetbalwedstrijd kan een spits immers ook niet scoren zonder een goede voorzet van een andere speler. Zo doen mensen online meerdere zoekopdrachten om uiteindelijk 'ergens' te converteren. Zoekwoorden die eerder in het oriëntatieproces worden gebruikt, krijgen veelal minder conversies toegeschreven en hebben daardoor hogere kosten per conversie. Hierdoor ben je in eerste instantie vaak geneigd om deze woorden uit te sluiten van je campagnes. En dat is jammer, want vaak zijn dit nét de zoekwoorden die ervoor zorgen dat de consument of prospect in aanraking komt met je merk.  Lees meer over: Google Adwords: de voor- en nadelen van overstappen naar data driven-attributie.
1 dag geleden
Programmatic advertising heeft in een korte tijd de displaymarkt op z’n kop gezet. Wij verwachten dat dit binnenkort ook zal gebeuren voor digital out of home (DooH) en voor de televisiemarkt. Met die gedachte hebben wij onderzoek gedaan naar de ontwikkelingen van programmatic advertising binnen DooH. In dit artikel beschrijf ik de DooH-markt, de opkomst en de kansen en licht ik toe warom je als adverteerder moet overwegen aan de hand van cases uit het verleden. Lees meer over: Is het niet eens tijd om te beginnen met programmatic digital out of home?.
1 dag geleden
Sybren Kooistra is als digitaal strateeg verantwoordelijk voor social media bij GroenLinks. Ruim een jaar geleden sloot hij zich eerst twee maanden op om te kijken hoe social media werkt en te kijken hoe andere politieke partijen het gebruiken. Vervolgens bouwde hij een team om hem heen en werkte hij een half jaar lang toe naar de Tweede Kamerverkiezingen. In De Social Podcast van AD.nl vertelt hij over de rol van social media in de verkiezingen.  Lees meer over: GroenLinks blikt terug op de ‘Facebookverkiezingen’.
1 dag geleden
Grote websites en webshops lopen vaak tegen een gemeenschappelijk probleem aan: gebrek aan tijd. Wanneer je website duizenden pagina’s telt, is het vrijwel onmogelijk om deze stuk voor stuk te optimaliseren en handmatig (door middel van inboundlinks) van autoriteit te voorzien. Gelukkig zijn er ook voor deze websites oplossingen. Wanneer je de tips in dit artikel gebruikt, zorg je ervoor dat ook deze diepe pagina’s goed in Google scoren.  Lees meer over: Zo optimaliseer je ‘diepe’ SEO-pagina’s.

Pagina's

Abonneren op marketingfacts